Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Meghan Markle krijgt hartverwarmende reacties na emotioneel interview

meghan-markle-krijgt-hartverwarmende-reacties-na-emotioneel-interview.jpg

Meghan Markle is nog nooit zó openhartig geweest over haar leven in de Britse koningsfamilie, als in de documentaire Harry & Meghan: an African journey. De vrouw van prins Harry vertelt in een interview hoe zwaar ze het de afgelopen tijd heeft gehad. En nee, het gaat níet goed met de kersverse mama.

Over Afrika en kritiek

Harry & Meghan: an African journey is gefilmd tijdens het bezoek van Harry en Meghan aan Afrika. Een prachtige reis, maar in de documentaire doen zowel Harry als Meghan hun hartverscheurende verhaal over de kritiek die ze de laatste tijd krijgen. Is het niet over hun milieubewustzijn, dan is het wel over de manier waarop Meghan haar zoontje vasthoudt. Als de interviewer aan Meghan vraagt wat die druk fysiek en mentaal met haar doet, krijgt Meghan het zicht- en hoorbaar moeilijk.

Gekwetst en weinig medeleven voor Meghan Markle

De hertogin vertelt dat ze, tijdens haar zwangerschap en vlak nadat baby Archie geboren was, een heel zware, kwetsbare tijd heeft doorgemaakt. “De mediadruk, bovenop het feit dat ik net moeder ben en pasgetrouwd…” Meghan Markle hoefde niet op veel medeleven te rekenen, blijkt uit haar volgende antwoord: “Dankjewel dat je dit vraagt, niet veel mensen hebben gevraagd hoe het met míj gaat. Maar achter de schermen is dit wel de realiteit waar ik doorheen ga.” Als de interviewer vervolgens vraagt of de conclusie is dat het nu helemaal niet zo goed gaat met Meghan, antwoordt ze: “Ja.”

Prinses Diana

Ook Harry doet zijn zegje over het leven in de Britse koningsfamilie. En dan met name hoe het hem blijft herinneren aan de dood van zijn moeder, prinses Diana, in 1997. Zij overleed door een auto-ongeluk toen ze op de vlucht was voor paparazzi. “Elke keer wanneer ik een camera zie, elke keer dat ik een klik hoor of een flits zie, word ik aan het ergste gedeelte van mijn moeders leven herinnerd”, vertelt de prins in de documentaire. “Maar helaas is de rol die ik heb, deze baan, deze druk die erbij hoort, een slechte herinnering aan haar leven.”

#WeLoveYouMeghan

Vooral de openhartigheid van Meghan Markle wordt gewaardeerd. De voormalige actrice wordt op social media bedolven onder steunbetuigingen, onder de trending hashtag #WeLoveYouMeghan. “We zien hoe sterk je bent”, klinkt het bijvoorbeeld. “Je bent ook een mens en je doet het fantastisch.” En: “Ik snap niet waar die haat vandaan komt. “Iemand anders oppert zelfs om kaarten naar haar adres te sturen.

Je kunt Harry & Meghan: an African journey hier terugkijken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | CNN
Beeld | ANP

Ook interessant