Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zo mag Meghan queen Elizabeth noemen wanneer ze elkaar beter kennen

meghan-queen-elizabeth-bijnaam.jpg

Op 19 mei stapte prins Harry in het huwelijksbootje met Meghan Markle, waarmee de voormalig Suits-actrice zich een officieel lid van de Britse koninklijke familie mag noemen. Hoewel dat natuurlijk heel bijzonder is, betekent het niet dat ze meteen vriendschappelijk omgaat met queen Elizabeth

De manier waarop Meghan de koningin aanspreekt, blijft in het vroege stadium van hun relatie hetzelfde als voorheen. Van de hertogin van Sussex wordt op dit moment nog altijd verwacht dat ze Elizabeth ‘Your majesty’ – oftewel ‘uwe majesteit’ – noemt.

Tegen de tijd dat de twee dichter naar elkaar toe zijn gegroeid, mag ze een andere aanspreekvorm gebruiken voor de koningin, namelijk ‘ma’am’. “En dat moet zo vaak in het gesprek worden gebruikt als mogelijk is,” zegt Ingrid Seward, hoofdredacteur van het Britse tijdschrift Majesty, in een interview met Grazia UK. “Dat ‘ma’am’ mag dan na verloop van tijd worden vervormd tot ‘mama’.”

Niet de eerste

Meghan is niet de eerste niet-royal die zo bevoorrecht is dat ze queen Elizabeth ‘ma’am’ of ‘mama’ mag gaan noemen. Naar verluidt gebruikte prinses Diana in de laatste jaren van haar leven dezelfde aanspreekvormen als ze met de koningin sprak. Of Kate Middleton, de vrouw van prins William, dit punt al heeft bereikt, is overigens niet bekend.

Er is meer

Queen Elizabeth schijnt trouwens dol te zijn op koosnamen. Zo zouden Harry en William haar ‘granny’ noemen en de achterkleinkinderen zeggen naar verluidt ‘gan-gan’. Schattig, toch?

Bron | independent.co.ukgoodhousekeeping.com
Beeld | ANP

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant