Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom Meghan Markle altijd haar handen voor haar buik houdt

waarom-meghan-markle-altijd-haar-handen-voor-haar-buik-houdt.jpg

Als actrice was Meghan Markle natuurlijk al gewend om in de spotlights te staan, maar sinds haar huwelijk met prins Harry zit de Britse media helemaal bovenop haar. Van haar kleding tot haar eetgewoontes: álles wat ze doet wordt onder een vergrootglas gehouden. Afgelopen week was het haar lichaamshouding die op erg veel media-aandacht kon rekenen.

Meghan wordt namelijk opvallend vaak in dezelfde pose gespot: met haar handen ter hoogte van haar ribben, haar handen in elkaar verstrengeld en haar ellenbogen naar buiten gericht.

Comfortabele houding

Volgens lichaamstaal-expert Blanca Cobb is er een logische reden voor deze elegante en verfijnde pose. “Wat gebeurt er wanneer je veel rechtstaat?”, zo vraagt Cobb zich hardop af in Cosmopolitan. “Je ontwikkelt een houding die je comfortabel doet voelen en die op den duur een gewoonte wordt.”

Lees ook: Meghan Markle verschijnt met een mysterieuze ring om haar vinger

Onzichtbaar schild

“Het wordt een deel van jezelf. Je staat er niet meer bij stil, dat is zeker zo bij mensen die net als Meghan in de spotlights staan”, aldus Cobb. “Haar signature pose kun je vergelijken met een onzichtbaar schild waarmee ze zichzelf beschermt. Door haar handen samen te vouwen, stelt ze zichzelf gerust en komt ze ook zelfverzekerd over.”

Lessen van een expert

De pose van Meghan is dan ook niet op een natuurlijke manier ontstaan. “Als je het zo ziet, is het een verfijnde look. Haar handen flapperen niet in de wind, ze houdt ze net mooi samen. Heel wat mensen werken samen met een expert om zich een houding aan te meten waarmee ze op een bepaalde manier willen gezien worden, iets wat Meghan waarschijnlijk ook heeft gedaan.”

Signature pose van schoonzus Kate

Meghan is overigens niet de enige Britse royal die een ‘signature pose’ heeft. Haar schoonzus Kate Middleton vouwt haar handen ook vaak samen voor haar lichaam, maar laat ze nog net iets lager rusten dan Meghan.

meghan markle

Bron | Cosmopolitan
Beeld | Getty

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant