Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Meghan Markle straalt op eerste werkdag na haar zwangerschapsverlof

meghan-markle.jpg

Het zwangerschapsverlof van Meghan Markle (37) zit erop. Ze is donderdag weer fris aan haar eerste officiële ‘werkdag’ als hertogin van Sussex begonnen.

De vrouw van prins Harry verscheen met een glimlach van oor tot oor toen ze in London haar eigen kledinglijn voor werkzoekende vrouwen lanceerde.

Betekenisvol werk

Dat dit goede doel haar aan het hart ligt, blijkt wel uit het enthousiasme waarmee ze haar kledingcollectie presenteerde. Stralend sprak Meghan over haar kledingcollectie die in samenwerking met de liefdadigheidsorganisatie Smart Works en vier andere modemerken is ontstaan. “Sinds mijn verhuizing naar het Verenigd Koninkrijk is het heel belangrijk voor mij geworden om gemeenschappen en organisaties te ontmoeten die betekenisvol werk doen en om ze te helpen op welke manier dan ook om hun bereik te vergroten”, aldus Meghan.

Zelfvertrouwen

De zogeheten ‘Smart Works capsule collection’ van Meghan moet werkzoekende vrouwen het benodigde zelfvertrouwen geven tijdens het solliciteren. In het septembernummer van de Britse Vogue vertelde Meghan voor het eerst over de kledinglijn. Tijdens verschillende bezoeken aan de stichting zag ze dat de kleding die daar gratis wordt aangeboden aan solliciterende vrouwen niet altijd ‘passend’ is. Om geschiktere werkkleding in de rekken van Smart Works te krijgen, bedacht Meghan daarom een samenwerking met een aantal bevriende ontwerpers en kledingwinkels. Dat haar gedachten op dit moment nog vooral bij de kleine Archie liggen, bleek wel uit het feit dat ze na de presentatie direct weer naar huis ging. “Ik moet weer terug naar de baby, het is tijd om te voeden”, aldus Meghan.

Opbrengsten verkoop

De kledingstukken van de collectie zijn twee weken lang te koop. Voor elk verkocht kledingstuk wordt eenzelfde kledingstuk gedoneerd aan Smart Works. Het doel is om de liefdadigheidsorganisatie van genoeg kleding te voorzien om een heel jaar vooruit te kunnen. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de kleding, dan kun je hieronder alvast een voorproefje zien. De broek die Meghan draagt is namelijk afkomstig uit haar eigen collectie en kost 120 pond (omgerekend zo’n 134 euro).

meghan markle

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Deze tas en portemonnee van Burkely zijn perfect voor naar werk of in je vrije tijd. Nu met 57 procent korting in de Margriet Shop

Bron | Daily Mail
Beeld | Getty

Ook interessant