Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Meghan Markle bevalt waarschijnlijk eerder dan werd gedacht

meghan-markle-prins-harry.jpg

Meghan Markle heeft verklapt dat ze ‘bijna’ gaat bevallen. En dat terwijl het Britse koningshuis in oktober bekendmaakte dat ze in de lente is uitgerekend.

Bijna klinkt wel héél dichtbij.

Verwarring met kerst

De Britse royals wonen traditiegetrouw elk jaar met kerst de mis van de St. Mary Magdalene-kerk bij in Sandringham in het Britse Norfolk. Zo ook Meghan, die na de kerkdienst dinsdag een praatje maakte met wachtende fans buiten. Een van hen was Karen Anvil, die de vrouw van prins Harry feliciteerde met haar zwangerschap. En daarop antwoordde Meghan: “We kijken er zo naar uit. We zijn er bijna.” Bijna!

Maart of juni?

Het spontane antwoord van Meghan zette veel fans van het Britse koninklijk huis aan het denken. Ze is uitgerekend in de lente, maar die duurt wel even. Het voorjaar begint in maart en duurt tot en met juni. ‘Bijna’ insinueert toch meer dat de baby in maart wordt verwacht dan drie maanden later. Het duurt nog bijna zes maanden totdat het juni is. En een halfjaar is toch geen ‘bijna’, zou je zeggen. Meestal wordt een zwangerschap bekendgemaakt nadat de spannende eerste drie maanden achter de rug zijn. Maar als maart waarschijnlijk de geboortemaand van de kleine wordt, zou dat betekenen dat Meghan op het moment van de bekendmaking al vier à vijf maanden zwanger was…

Hardnekkige geruchten over een tweeling

Inderdaad, de speculaties zijn losgebarsten en zullen voorlopig nog wel even aanhouden. Want naast de verwarring over de uitgerekende datum, steekt ook het vermoeden dat Meghan zwanger zou zijn van een tweeling steeds weer de kop op. Dat zou verklaren waarom de bevalling eerder plaatsvindt: gemiddeld wordt een tweeling namelijk bij 37 weken – na nog geen acht maanden dus – geboren. Komen de baby’s tegen die tijd niet uit zichzelf ter wereld, dan worden ze vaak in de 38ste week gehaald. Allemaal logische redeneringen, maar alleen Meghan en haar Harry weten hoe het echt zit. De rest van de wereld zal in spanning moeten afwachten.

 

Bron | eonline.com
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant