Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Meghan en Harry klagen opnieuw paparazzi aan, maar nu om déze reden

meghan-en-harry.jpg

Meghan Markle en prins Harry stappen opnieuw naar de rechter. Deze keer klagen ze fotografen aan die zonder toestemming foto’s van hun zoontje Archie hebben genomen terwijl hij in hun achtertuin aan het spelen was.

De advocaat van het stel verklaart donderdag tegenover Los Angeles Times dat het gaat om foto’s die zijn gemaakt toen Archie veertien maanden oud was.

Paparazzi in achtertuin Meghan en Harry

In de rechtbankdocumenten staat dat Harry en Meghan niet weten wie de foto’s heeft gemaakt. Het koppel is er echter van op de hoogte gebracht dat er beelden worden ‘rondgeshopt’ van Archie die zogenaamd op het strand van Malibu zijn geschoten, wat een openbare plek is. Volgens Harry en Meghan is Archie echter nooit in Malibu geweest. Vanwege de omschrijving van de foto’s weten ze zeker dat deze in de achtertuin van hun huurhuis in Los Angeles zijn genomen.

Lees ook
Prins Harry en Meghan Markle verbreken alle banden met de Britse pers

Privacy van Archie beschermen

Door een rechtszaak aan te spannen hopen Meghan en Harry de verkoop van de foto’s te kunnen dwarsbomen. “Iedereen in Californië heeft het wettelijke recht op privacy in zijn of haar huis”, aldus advocaat Michael J. Kump. “Dat kunnen geen drones, helikopters of telelenzen wegnemen. De hertog en hertogin van Sussex zijn deze zaak gestart om de privacy van hun jonge zoon te beschermen en om iedereen die wil profiteren van deze illegale actie te stoppen.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | AD
Beeld | Brunopress

Margriet 32 ligt in de winkel! In dit nummer vind je onder andere een uitgebreid interview met powervrouw Bibian Mentel, acht Japanse puzzels, een dossier oud en jong; wat kunnen we van elkaar leren? en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant