Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vandaag is het de meest vruchtbare dag van het jaar

vandaag-is-het-de-meest-vruchtbare-dag-van-het-jaar.jpg

Het is vandaag, op 11 december, de meest vruchtbare dag van het jaar, meldt EditieNL. Dus als je nog een kindje wilt, is vandaag de dag om het éxtra gezellig te maken tussen de lakens.

Waarom vandaag? Dat is een simpele rekensom: in september worden de meeste baby’s geboren, en in veel landen ligt de geboortepiek op of rond 17 september. Als je vervolgens negen maanden terugrekent, kom je in december uit.

Meest vruchtbare dag

Waarom er blijkbaar massaal baby’s worden verwerkt op 11 december, is nog een raadsel. Een veel gehoorde reden is dat mensen de warmte bij elkaar zoeken in dit koude seizoen. “In de winter, als het koud is, wordt er meer gevreeën. Meer zal er niet achter zitten”, zegt fertiliteitsarts Nicolette Vermeulen tegen EditieNL. Jasper Smeenk, gynaecoloog van het centrum voortplantingscentrum ETZ gelooft niet dat december vruchtbaarder is dan andere maanden. Volgens hem is het simpelweg toeval.

Rond familie- en feestdagen

Toch ontdekten wetenschappers van de Indiana University en het Life Sciences Research Institute in het Portugese Oeiras, die nader onderzoek deden, dat de ‘waargenomen piek in interesse in seks plaatsvindt rond familie- en feestdagen. Waar ook ter wereld en in verschillende culturen’.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Editie NL
Beeld | Getty Images

Ook interessant