Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Over een paar jaar is dit het meest bezochte land ter wereld, dus ga er nu nog heen

meest-bezochte-land-ter-wereld-china.jpg

Wil je zo veel mogelijk van de wereld zien, maar ben je niet zo dol op plekken waar het wemelt van de toeristen? Volgens kenners zou dít land vanaf 2030 een piek bereiken wat betreft populariteit. Dus wil je nog enigszins ongestoord de cultuur opsnuiven, boek dan nu een ticket.

Over welk land we het hebben? Volgens Euromonitor International zou China over twaalf jaar het meest bezochte land ter wereld zijn.

Meer geld, meer reizen

Waar de meeste vakantiegangers nu nog naar Frankrijk trekken (in 2018 zouden zo’n 87 miljoen toeristen het land hebben bezocht), gaan we vanaf 2030 wereldwijd massaal naar China. Dit zou onder meer te maken hebben met de economische groei in Azië. De bewoners van dat continent zouden dan aanzienlijk meer geld hebben om te reizen. En daardoor boeken inwoners van landen zoals Japan, Zuid-Korea en Vietnam tegen die tijd ongetwijfeld een retourtje China.

Beter ingesteld op toeristen

Ook de betere bereikbaarheid zou het land aantrekkelijker moeten maken voor toeristen. Er wordt meer geïnvesteerd in infrastructuur, toerisme en allerlei initiatieven om buitenlanders blij en tevreden te houden. De toenemende populariteit betekent ook nóg meer drukte in het land, waar natuurlijk al best veel mensen wonen. Staan de Chinese Muur, de Verboden Stad en Hong Kong hoog op je reis-verlanglijstje? Dan is dít het moment om die kant op te gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Grzegorz Cheeba Walus (@cheeba_fly) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door luke all (@lukealll) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Uncovering Cities (@uncoveringcities) op

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | hln.be
Beeld | iStock, Instagram

Ook interessant