Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Fijn: vanaf morgen geen PCR-test meer nodig voor reis naar Spanje

vanaf-morgen-geen-pcr-test-meer-nodig-voor-reis-naar-spanje.jpg

Aangezien een PCR-test érg duur kan zijn, zorgt het toch voor aardig wat extra kosten als je er eentje nodig hebt voor een vakantie. In Spanje is dit gelukkig niet meer het geval: reizigers kunnen daar vanaf morgen zonder een PCR-test binnen komen.

Een negatieve antigenentest, het bewijs van een volledige inenting óf van genezing van het coronavirus is vanaf maandag genoeg. Dit heeft het Spaanse ministerie van Volksgezondheid bekend gemaakt.

Succesvolle vaccinatiecampagne Spanje

Hierdoor wordt het toch een stuk aantrekkelijker om bijvoorbeeld naar Mallorca te gaan. Voor zowel de heen- als terugvlucht is een negatieve sneltest op antlichamen straks genoeg. Met deze versoepeling hoopt Spanje het toerisme weer op gang te krijgen in het land. Volgens Carolina Darias, de verantwoordelijke minister, is aan de succesvolle vaccinatiecampagne te danken dat Spanje weer kan versoepelen. “Elke dag zetten we een nieuwe stap richting normalisatie,” aldus Darias. Premier Pedro Sánchez liet via Twitter weten dat tien miljoen Spanjaarden op een bevolking van 47 miljoen de benodigde injecties hebben gekregen om optimaal beschermd te zijn.

Lees ook: De vakantie in huis halen? Zo creëer je zelf een Zuid-Europees interieur

Madrid uitzondering

Het aantal nieuwe besmettingsgevallen in Spanje liep de voorbije weken sterk terug. Vrijdag waren het er opnieuw minder dan vijfduizend. Eind april was dat nog regelmatig het dubbele. Madrid is de enige uitzondering: de hoofdstad blijft tot zeker 20 juni een risicogebied.

Bron | Leeuwarder Courant
Beeld | Getty

Ook interessant