Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit jaar willen meer mensen duurzaam leven dan stoppen met roken

dit-jaar-willen-meer-mensen-duurzaam-leven-dan-stoppen-met-roken.jpg

We maken aan het begin van het jaar massaal goede voornemens; 65 procent van de Nederlanders zegt dit te doen. Maar hoewel deze voornemens normaal vooral over onszelf gaan, is er dit jaar een nieuwe trend te zien: steeds meer van onze voornemens hebben te maken met duurzaam leven.

En dat is goed nieuws voor de planeet.

Duurzamer leven

Misschien heb jij ook wel op je lijstje met goede voornemens staan dat je dit jaar duurzamer wilt leven. Dan ben je niet de enige: 20 procent van de Nederlanders heeft zich dit jaar voorgenomen milieuvriendelijker te leven, en 25 procent wil minder plastic gebruiken. Onder de 55-plussers is dit zelfs 35 procent.

Meer dan stoppen met roken

Dat is meer dan het aantal mensen dat zich heeft voorgenomen om te stoppen met roken (14 procent), of alcohol drinken (15 procent). Dit blijkt uit een onderzoek van SodaStream. We beginnen dus net zo veel om de gezondheid van de planeet te geven als om onze eigen gezondheid.

Steeds meer bewuste keuzes

Dat belooft veel goeds voor het komende jaar. Toch waren we vorig jaar ook al goed bezig. Maar liefst 80 procent van de ondervraagden gaf aan vorig jaar al een stuk bewuster te zijn omgegaan met wegwerpplastic. Ook zijn we op andere manieren bezig met duurzaam leven. Zo gingen meer dan 300.000 mensen de ‘Veganuary Challenge’ aan, wat inhoudt dat ze een maand lang plantaardig aten.

Op naar een schonere planeet

Als iedereen met zo’n goed voornemen het dit jaar ook echt volhoudt om duurzamer te leven, kan dat een groot verschil maken. Bewustwording is een eerste stap naar een schonere planeet. Wil je meer lezen over duurzaamheid? Deze week besteden we in Margriet extra aandacht aan het onderwerp. Haal het nummer nu in de winkel of bestel ‘m online.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Bedrock.nl
Beeld | iStock

Ook interessant