Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó kun je dit jaar alsnog aan de Nijmeegse Vierdaagse mee doen

zo-kun-je-dit-jaar-alsnog-aan-de-nijmeegse-vierdaagse-mee-doen.jpg

Baal jij er ook zo van dat de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar niet doorgaat? Dan hebben wij goed nieuws voor je: deelnemers krijgen namelijk alsnog de kans om mee te doen aan de wandeltocht.

De Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) lanceert een app waarmee iedereen zijn eigen Vierdaagse kan lopen.

Zó werkt de alternatieve Nijmeegse Vierdaagse

Lijkt het jou wel wat om je eigen Vierdaagse te lopen? Dan kun je je vanaf nu inschrijven voor een route van 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag. Vervolgens kun je van 21 tot 24 juli een zelfgekozen route gaan wandelen. Net als bij de echte Nijmeegse Vierdaagse krijg je een leuk aandenken, al zal het dit jaar geen Vierdaagsekruisje zijn. De app waarmee je de wandeltocht kunt maken is een paar dagen voor de start van het evenement te downloaden.

Lees ook: afvallen? Wandelen werkt uiteindelijk vaak beter dan hardlopen

Veilig alternatief

Het idee voor deze alternatieve Vierdaagse is al vrij snel na het cancelen van het evenement ontstaan. “Juist nu corona in onze samenleving rondwaart, is bewegen crucialer dan ooit. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een veilig alternatief,” aldus Paul Sanders van de KWBN.

Reactie burgemeester

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls is erg in zijn nopjes met de alternatieve Vierdaagse. “Natuurlijk hopen we volgend jaar iedereen weer gezond in Nijmegen te begroeten, maar voor nu vinden we het belangrijk dat mensen toch in beweging blijven en ontdekken hoe de wandelsport aan de volksgezondheid kan bijdragen,” zo vertelt hij tegen Omroep Gelderland. Hij drukt deelnemers wel op het hart om zich tijdens het wandelen aan de coronamaatregelen te houden. Zo is het natuurlijk de bedoeling dat er tijdens het wandelen anderhalve meter afstand wordt gehouden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | NOS
Beeld | iStock

Er ligt een nieuwe Margriet in de schappen! Met héél veel tips om je lijf in topvorm te houden en nog veel meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant