Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hoera, koningin Máxima is jarig: 5x haar meest feestelijke outfit

koningin-maxima-is-vandaag-jarig.jpg

Met Koningsdag nog maar net achter de rug is het vandaag de beurt aan koningin Máxima om haar dag te vieren. Zij heeft vanmorgen 48 kaarsjes uit mogen blazen.

Toch heeft Máxima waarschijnlijk weinig tijd om uitgebreid bij haar verjaardag stil te staan. Samen met koning Willem-Alexander is ze vandaag aanwezig bij de viering van honderd jaar Algemeen Kiesrecht in Den Haag. Omdat wij wel houden van een feestje, zetten we haar met deze feestelijke fotoserie toch even in het ‘verjaardags’-zonnetje.

Mooi frivool in zwart

Je zou misschien denken dat Máxima in deze jurk naar een salsa-avond gaat om lekker te dansen. Maar nee hoor, ze wandelt hier over de rode loper in Buenos Aires op weg naar de G20-top. Zakelijk dus, met een beetje frivoliteit en de stijl die onze koningin zo uniek maakt.

Maxima in zwarte jurk op de rode loper

Originele bloemetjesjurk

Máxima straalt in dit gebloemde exemplaar van topontwerper Natan. Tijdens het officiële bezoek van de president van Mexico aan ons land koos de koningin voor dit toepasselijke ontwerp in rood-wit-blauw.

Maxima staat naast Willem Alexander in bloemenjurk

xima + rood = top

In deze rode kaftan van Valentino lijkt onze koningin wel een godin. Rood staat haar heel goed, en door de belijning van de jurk zit het ontwerp haar als gegoten. Ze staat letterlijk te stralen!

Maxima poseert in rode kaftan

Schitterend in kleur

Tijdens haar reis door China gooide Máxima hoge ogen in deze prachtige japon van Claes Iversen. De kanten rand aan de bovenkant van de jurk, de broderie d’art en de kleurencombinatie zorgen ervoor dat ze schittert.

Maxima in jurk van Claes Iversen

Sprankelend ontwerp van Jan Taminiau

Voor het staatsbanket in Buckingham Palace koos Máxima voor een traditionele look in een nieuwe japon van ontwerper Jan Taminiau. Ingetogen maar toch sprankelend, mede door de gekozen stof en het prachtige diadeem met diamanten in de vorm van een kroon.

Maxima in japon van Jan Taminiau

Bron | Blauw bloed
Beeld | Blauw Bloed, ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant