Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Koningin Máxima opent bijzonder verpleeghuis voor mensen met dementie

koningin-maxima-opent-verpleeghuis-hof-van-nassau.jpg

Koningin Máxima heeft vandaag een bijzonder verpleeghuis geopend in het Brabantse Steenbergen. Het Hof van Nassau zorgt voor bewoners met dementie.

Maar de bewoners houden zelf de volledige regie in handen, dankzij allerlei technische foefjes. Hare Majesteit keek haar ogen uit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bril voor spelletjes

Het uitgangspunt van dit verpleeghuis is, dat mensen met dementie zich ondanks hun ziekte volledig in vrijheid kunnen bewegen. Onder meer dankzij een armband met een sensor, die voorkomt dat ze ergens tegenaan lopen. Of een augmented reality-bril, waarmee ze bijvoorbeeld virtueel spelletjes kunnen spelen. Máxima probeerde de bril uiteraard even uit.

Koningin Máxima opent Hof van Nassau Margriet

Humor en geluk

“We gaan op een spontane manier plezier beleven, humor maken, creatief zijn en genieten met de bewoner”, zo schrijft zorginstelling tanteLouise, het brein achter dit verpleeghuis, in het beleidsplan. “Om zo het leven van een bewoner, ook in de moeilijkste fase van het leven, net wat meer kleur te geven en de diepste emotie te raken. Deze diepste emoties kunnen leiden tot momenten van geluk.”

Gezellige boel

Máxima sprak met de medewerkers, vrijwilligers en enkelen van de 120 bewoners van het verpleeghuis. Daarbij werden de doelen humor en geluk creëren zeker bereikt, zo valt van de foto’s af te lezen.

Koningin Maxima opent verpleeghuis Hof van NassauKoningin Maxima opent verpleeghuis Hof van Nassau Koningin Maxima opent verpleeghuis Hof van Nassau Koningin Maxima opent verpleeghuis Hof van Nassau Koningin Maxima opent verpleeghuis Hof van Nassau

Bron | tanteLouise
Beeld | ANP

Ook interessant