Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Even lachen: Mark Rutte schudt hand na persconferentie waarin handen schudden wordt afgeraden

mark-rutte-persconferentie.jpg

De media raakt niet uitgepraat over het coronavirus. Logisch, want de dreiging wordt steeds groter. Maar daarom is het zo fijn, dat we ook nog af en toe over het onderwerp kunnen lachen. Zoals gisteren, toen premier Mark Rutte een persconferentie gaf over de nieuwe maatregel dat we moeten stoppen met handen schudden. Om vervolgens meteen zelf de fout in te gaan.

Gelukkig kon hij er zelf ook hartelijk om lachen.

Geen handen schudden

Tijdens de persconferentie riep de premier alle Nederlanders op om zich aan bestaande hygiënemaatregelen te houden, zoals handen wassen en in de elleboog niezen. Daarnaast wordt het afgeraden om mensen de handen te schudden. “Dat lijkt ons nu een verstandige maatregel,” aldus Mark Rutte. Hij geeft ook aan dat deze situatie waarschijnlijk nog wel enige tijd gaat duren, en dat we ons daarop moeten instellen.

Meteen de fout in

Dat het nog lastig gaat worden om mensen niet de handen te schudden, liet de premier zelf ook meteen even zien. Na afloop van de persconferentie bedankt Mark Rutte Jaap van Dissel, hoofd infectieziekten van het RIVM, en schudt hem hierbij de hand. Ze hebben hun fout snel door en geven elkaar lachend een elleboog, als alternatieve ‘groet’. “Dat mag dus niet meer!”, roept Rutte nog snel naar het publiek. Bekijk het hilarische moment hieronder.

Bron | Twitter
Beeld | screenshot

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant