Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mark Rutte (54) openhartig over kinderwens

mark-rutte-kinderwens-kinderen.jpg

Over zijn liefdesleven laat Mark Rutte mondjesmaat iets los, toch vertelt de demissionair premier nu ook iets over zijn wens om kinderen te krijgen.

“Op dit moment heb ik ze nog niet”, begon Rutte, toen hem in Shownieuws werd gevraagd of hij het jammer vindt geen kind(eren) te hebben.

Rutte: ‘Als oude vader maken je kinderen je minder lang mee’

In zijn drukke bestaan, mist Rutte kinderen nu niet. En hij is er met zijn 54 jaar van bewust dat hij een relatief oude vader zou zijn. “Mijn vader was 57 toen ik geboren werd. En dat betekent wel dat de kans aanwezig is dat je je vader vrij jong verliest. Ik was 21 toen mijn vader overleed. Dat moet je wel incalculeren als je wat ouder vader zou worden, dat je kinderen jou wat minder lang zullen meemaken.”

Niet gaan plannen

Bovendien wil Rutte alles nemen zoals het komt. “Je kunt dat niet gaan plannen”, zegt hij over de kinderwens die hij niet uitsluit. “Ik sta wel in het leven van ‘we zien wel wat er komt’. In je werk moet je dingen strak plannen, maar als je dat in je privéleven ook gaat doen…”

Liefde voor Rutte

En om kinderen te krijgen, is in principe ook een partner nodig. Rutte vertelde eerder al dat hij vooral veel vrienden heeft. Maar in een recent interview met Story, gaf de demissionair premier toe op momenten toch wel die liefde in zijn leven te missen. “Op sommige momenten mis ik die partner ook wel. Bijvoorbeeld rond het overlijden van mijn moeder of na een dag waarop ik lastige besluiten heb moeten nemen om corona tegen te gaan.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Shownieuws, Story
Beeld | Brunopress

Deze week ligt Margriet 12 in de winkel, met Bibian Mentel als gasthoofdredacteur. Een enorme eer, vinden wij. Het nummer is een kijkje in haar leven, en zoals Bibian zelf zegt: “Een herinnering aan mij voor mijn vrienden en mijn gezin, maar hopelijk ook een mooi document over omgaan met tegenslagen en de liefde voor het leven.” Het nummer ligt nu in de winkel en is te bestellen via deze link.

Ook interessant