Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mark Rutte bij laatste Evers staat op: ‘Jullie staan aan basis van mijn succes’

edwin-evers-mark-rutte.jpg

Edwin Evers is vandaag voor de allerlaatste keer te horen met zijn ochtendshow Evers staat op op Radio 538. De 47-jarige dj uit Hardenberg neemt afscheid met een twaalf uur durende marathonuitzending. Hij werd vanochtend verrast met een bezoekje van minister-president Mark Rutte. 

Vaasje van Mark Rutte

Rutte nam een bierglas (vaasje) mee naar de studio, waarmee hij verwijst naar de advertentie die de VVD afgelopen maandag in de krant plaatste, bericht ad.nl. “Ik heb nog gedacht aan zo’n mooi Delfts blauw vaasje. Maar dat leek me bij het type – wat ruwe – kerels dat jullie zijn niet zo werken.’’ Het glas is voorzien van de tekst ‘Baas’. “Ik denk dat jullie voor heel Nederland de bazen van de ochtend zijn. Iedereen heeft genoten van jullie programma. Altijd stijlvol, met humor, soms lomp. Maar wel altijd supergezellig en respectvol,’’ aldus Rutte.

Bellen met de premier

De minister-president grapte vervolgens dat als je ‘baas’ omdraait, er ‘saab’ staat. Evers en zijn sidekicks maakten sinds 2006 geregeld grappen over de auto van Rutte: een Saab waar hij al elf jaar in rijdt. “Ik merk wat een impact jullie programma heeft. Want op straat roepen mensen: ‘Hé Saab, hoe is het?!’ naar me. Jullie staan aan de basis van mijn succes,’’ grapte onze premier, die overigens privé nog steeds in diezelfde auto rijdt.

Evers noemde het bijzonder dat hij geregeld de minister-president aan de lijn kreeg. “U heeft ons altijd fantastisch te woord gestaan, dat vind ik echt leuk.’’ Rutte vond het vanzelfsprekend. “Als de nationale huiskamer belt, de bazen, dan neem je even op!’’

Vroeg opstaan

Edwin Evers moest voor zijn programma 21 jaar lang extreem vroeg op. En dat is hij beu, meldt ad.nl. Evers, volgens velen de beste dj van Nederland, is erg populair bij de luisteraars.

In tranen

Edwin werd woensdagochtend verrast met een afscheidslied. Sidekicks Niels, Rick, Jelte, Henk, Peter en Jeroen Rietbergen van de Edwin Evers Band maakten in het diepste geheim samen met 44 bekende vrienden van Evers staat op een speciaal nummer voor Edwin. Onder anderen Glennis Grace, Humberto Tan, Guus Meeuwis, Gerard Joling, Trijntje Oosterhuis en Nick & Simon maakten daar met liefde tijd voor. En dat resulteerde in een emotioneel lied op de melodie van Michael Jacksons en Lionel Richies We are the world, waarbij Edwin het niet droog hield. Zo wordt onder andere gezongen: ‘Wij zijn het team van Edwin Evers. En wij als vrienden van de ochtendshow willen wat geven. Dit is ons cadeau. Met z’n allen in een lied. Je houdt er nu dan wel mee op, vergeet ons niet.’ En: ‘We gaan je zo missen.’

Edwin was zichtbaar en hoorbaar ontroerd. “Dit raakt me enorm. Krijgen we dit straks ook de hele vrijdag? Ik vind dit heftig zeg, hé. Dank je wel, jongens. Echt te gek.”

Bekijk en beluister het fragment hier terug.

‘Koning Evers, bedankt’

Dj’s Mattie en Marieke delen Edwins tijdslot op de radio bij zender Q-Music. Ze bedankten de radio-dj op geheel eigen wijze. Het tweetal poseerde als koning Willem-Alexander en koningin Máxima en bedankten de dj met de tekst: koning Evers, bedankt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mattie & Marieke (@mattiemarieke) op

Bronnen | Radio 538, AD, Q-Music
Foto | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant