Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Marie verloor haar handen en benen na een onschuldig likje van haar hond

lik-hond.jpg

Toen Marie Trainer terugkeerde van een vakantie in het Caribische Punta Cana, werd ze enthousiast onthaald door haar hond. De viervoeter was zó blij om zijn baasje weer te zien, dat hij haar een paar flinke likken gaf. Niks om je zorgen over te maken, zou je denken. Maar voor Marie liep het anders af…

De Amerikaanse vrouw liep een gevaarlijke bacterie op en overleefde het maar ternauwernood. Aan Fox6 vertelt Marie haar ingrijpende verhaal.

Coma

De dag na haar terugkomst voelde Marie zich ineens niet zo lekker: ze was misselijk en had last van haar rug. In eerste instantie dacht ze aan een tropisch virusje, ze was immers nog maar net terug van haar vakantie. Marie besloot een dutje op de bank te doen, waarna ze plotseling wakker werd in het ziekenhuis. Daar kreeg ze verschrikkelijk nieuws: ze had tien dagen in een coma gelegen en zowel haar handen als haar benen waren geamputeerd.

Gevaarlijke bacterie

Marie bleek de capnocytophaga canimorsus bacterie te hebben opgelopen: een bacterie die zich in het speeksel van honden bevindt. Hoewel de bacterie ongevaarlijk is voor honden, kan het dodelijk zijn voor mensen. De bacterie wordt meestal overgebracht door een bijtwond of speekselcontact met een open wond. Wanneer het in de bloedbaan terechtkomt, kan het uitgebreide ontstekingen geven in verschillende organen (bloedvergiftiging), wat bij Marie ook het geval was. Omdat het weefsel bij haar handen en benen al aan het afsterven was, was amputatie noodzakelijk om haar leven te redden.

Lees ook: Deze gevaarlijke infectieziekte komt dit jaar een stuk minder voor in Nederland

Inzamelingsactie

Artsen vermoeden dat de hond van Marie over een wondje heeft gelikt, waarna de bacterie haar lichaam is binnengedrongen. De kans dat zoiets je overkomt is volgens Margaret Kobe, directeur van het ziekenhuis, slechts één op miljoen. Marie zal opnieuw moeten leren lopen door middel van protheses, iets waar haar man een inzamelingsactie voor is gestart. De teller hiervan staat momenteel al op 20.000 dollar.

Marie heeft zich inmiddels verzoend met haar hond: het beestje is zelfs al een paar keer bij haar op bezoek geweest in het revalidatiecentrum.

Bron | Metro.co.uk
Foto | iStock, Gofundme

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant