Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Margriets Maestro: Aaf Brandt Corstius

aaf-brandt-corstius-avrotros-maestro.jpg

De jury was een beetje teleurgesteld, maar de redactie van Margriet is heel trots op Aaf Brandt Corstius! Gisteravond viel Margriets columnist in de vijfde aflevering van tv-programma Maestro af, waardoor ze de kwartfinale nét niet haalde.

In het programma dirigeren bekende Nederlanders elk week een groot orkest. Aaf kreeg deze keer ‘Triumphal March’ van Giuseppe Verdi toebedeeld. Een moeilijk stuk, waarbij ze ook nog een groot koor moest dirigeren. Een hele kluif, zo bleek ook wel uit het jurycommentaar. “Of ze bewust zo langzaam speelde?” was hun vraag. Nee dus, aldus een lachende Aaf.

Haar juryscore? Met drie keer zes punten belandde ze samen met medekandidaat René Froger in de gevarenzone. Het orkest mocht stemmen wie er wél naar de volgende ronde, de kwartfinale, door mocht. René Froger ontsprong de dans: 51 procent van de orkestleden stemde in het voordeel van de zanger, waardoor Aaf dus helaas haar dirigentstokje weer moest inleveren. “Het is beter voor m’n gezondheid,” reageerde Aaf direct.

Wij zijn in elk geval trots, daarom nog een keertje het fragment van zondagavond: Aaf in Maestro.

Maestro is een programma van AVROTROS en elke zondag om 20.20 uur op de buis.

Beeld: AVROTROS – fotograaf Michel Schnater

Ook interessant