Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Onverwacht duo: Marco Borsato scoort hit met Armin van Buuren

portretten-dj-armin-van-buuren.jpg

Wat krijg je als je de koning van zoete meezingers en de tot vijf keer toe als beste van de wereld verkozen dj bij elkaar zet? Nou, een enorme hit dus! Marco Borsato en Armin van Buuren zijn een onverwacht duo, maar wel een die heel goed werkt: hun nummer Hoe het danst is al miljoenen keren gestreamd.

De twee blijken zelfs al jaren goed bevriend te zijn.

Zomerhit

Hoe het danst is een echte zomerhit geworden, en dat blijkt ook wel uit de populariteit van het nummer. Al na drie dagen behaalde het een miljoen streams op Spotify, inmiddels zijn dat er al meer dan 4,5 miljoen. “Ik heb zoiets de voorbije 29 jaar nog niet meegemaakt. Dit is echt uitzonderlijk,” vertelt Marco aan RTL.

Bijzondere combinatie

Voor het nummer doken Marco en Armin met songwriter en producer John Ewbank de studio in. Davina Michelle, een van de populairste zangeressen van dit moment, is ook gevraagd een paar hoge noten in te zingen. Een bijzondere combinatie? Marco vindt van niet. “Onze stijlen mogen dan wel zo verschillend zijn, als ik in de club ben, wil ik ook gewoon dansen, hoor,” lacht hij.

Fan van elkaar

En dat Marco van Armins muziek houdt, is wel duidelijk. Hij vliegt soms met Armin de wereld rond, zodat hij aanwezig kan zijn bij zijn livesets. En andersom heeft Armin ook Marco’s cd’s in de kast staan. “Marco’s zwijmelliedjes zijn nummers die over veertig jaar nog evenveel kracht uitstralen,” zegt de dj hierover.

Uitdaging

Het is voor Armin de eerste keer dat hij een Nederlands nummer maakt. En voor Marco de eerste keer dat hij een dansplaat maakt. Een uitdaging voor beiden dus, maar wel eentje met een succesvol resultaat: met dit nummer is het lastig stilzitten.

Bron | RTL Boulevard
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant