Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Het is nu officieel bewezen: mannen worden pas écht volwassen rond hun 54ste

mannen-volwassen.jpg

Hoewel we op onze 18e ‘officieel’ volwassen zijn, lijkt dat bij mannen in de praktijk toch een beetje langer te duren. Mannen worden namelijk echt pas véél later volwassen, zo blijkt uit onderzoek.

Volgens de studie, waar 1000 mannen aan meededen, voelen mannen zich pas op hun 54ste echt ‘gesetteld en zeker’.

Mannen (nog niet) volwassen

De reden hiervoor? Volgens onderzoekers heeft het deels te maken met het feit dat mannen tegenwoordig veel later vader worden dan vroeger. Zo zijn mannen in Nederland nu gemiddeld ongeveer 32 of 33 jaar als ze voor het eerst vader worden. Het vaderschap brengt meer verantwoordelijkheid met zich mee, maar toch komt dat bij mannen niet meteen op gang volgens de onderzoekers.

Lees ook: dit is de reden dat mannen zo vaak met hun hand in hun broek zitten

Tikkeltje egoïstisch

Mannen gedragen zich vaak nog erg lang als ‘pubers’, namelijk: speels, lollig en soms ook een tikkeltje egoïstisch. Daarnaast denken mannen nu eenmaal vaker aan zichzelf dan bijvoorbeeld vrouwen. Hoewel er langere tijd werd gedacht dat 40 jaar dé leeftijd is waarop mannen volwassen worden, is die grens nu verschoven naar 54 jaar. Voordat mannen deze leeftijd bereiken twijfelen ze namelijk nog vaak aan zichzelf. Ze hebben problemen met geld en zijn in de liefde vaak nog onzeker. Dat we gemiddeld ook steeds ouder worden heeft hier ongetwijfeld ook iets mee te maken.

Verschil met vrouwen

Bij vrouwen komt de volwassenheid (uiteraard) iets eerder. De meeste vrouwen zien zichzelf namelijk rond hun 26ste als écht volwassen, wat dus aanzienlijk eerder is dan mannen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Mama Magazine
Beeld | iStock

Ook interessant