Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Grappig: Waarom mannen beter geen selfie kunnen maken

grappig-waarom-mannen-beter-geen-selfie-kunnen-maken.jpg

Maak jij graag een selfie van jou en je partner tijdens de vakantie? Let er dan maar goed op dat jij degene bent die de foto maakt. Mannen lopen namelijk een fors grotere kans om te overlijden wanneer ze een foto van zichzelf nemen.

Meer dan 70 procent van de selfie-gerelateerde sterfgevallen is namelijk een man.

Sommige mensen gaan wel héél ver om een perfecte foto van zichzelf te nemen. Ze zijn er zo druk mee, dat ze soms niet eens door hebben dat ze hun eigen leven op het spel zetten. Uit een Indiase studie blijkt dat het aantal sterfgevallen door selfies, hoger is dan werd gedacht.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Stijgende lijn

Wetenschappers van de India Institute of Medical Sciences verzamelden krantenartikelen over sterfgevallen door het nemen van een selfie. Hieruit bleek dat tussen 2011 en 2017, 259 mensen stierven terwijl ze een foto van zichzelf namen. Het aantal doden is gedurende die periode snel opgelopen. In 2011 had het nemen van een selfie slechts 3 keer een dodelijke afloop in India. In 2017 stond de teller voor dat jaar al op 93.

Meer risico

Opvallend is dat het merendeel van de slachtoffers een man betrof. Volgens de onderzoekers komt dit, omdat mannen eerder geneigd zijn tot risicovol gedrag. De onderzoekers analyseerden alle selfie-gerelateerde sterfgevallen en classificeerden het gedrag van de betrokken slachtoffers als riskant, zoals te dicht op de rand van een afgrond staan, of niet-riskant doordat het slachtoffer, op een kalme dag door een golf in zee werd gesleurd. Uit de resultaten bleek dat de dood van de mannen vier keer zo vaak aan hun eigen risicovolle gedrag was te wijten, dan bij vrouwen.

Belangrijkste doodsoorzaak door selfie

De meeste selfiedoden vallen, volgens de onderzoekers in India, gevolgd door Rusland en de Verenigde Staten. De belangrijkste doodsoorzaak tijdens het nemen van een selfie was verdrinking (70 mensen), gevolgd door ongevallen met transportvoertuigen zoals auto’s of treinen (51 mensen). Verschillende mensen stierven ook als gevolg van vallen (48 personen), verbranding (48 personen), elektrocutie (16 personen), misbruik van vuurwapens (11 personen) en ongevallen met gevaarlijke dieren (8 personen).

Lees ook
Perfecte vakantiefoto’s gegarandeerd: met deze app kun je mensen van foto’s verwijderen

Bron| Journal of Family Medicine and Primary Care
Beeld| iStock

Ook interessant