Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Eerlijke vinder: man vindt 43.000 dollar in tweedehands bank en brengt geld terug

eerlijke-vinder-man-vindt-43-000-dollar-in-tweedehands-bank-en-brengt-geld-terug.jpg

Stel je eens voor dat je een tweedehands bank koopt en er thuis achterkomt dat er maar liefst 43.000 dollar in de bank verstopt zit, zou je het dan houden óf eerlijk terugbrengen? De Amerikaanse Howard Kirby hoefde hier niet lang over na te denken: hij bracht zonder aarzelen het geld terug dat hij in zijn ‘nieuwe’ bank aantrof.

Kirby had het tweedehands meubelstuk al een paar weken, toen hij merkte dat de bank toch niet helemaal comfortabel zat.

Bijzondere vondst

Zijn dochter besloot het kussen van de bank open te ritsen en trof daar een wel heel ongebruikelijke vulling aan: de bank was namelijk gevuld met meer dan 43.000 dollar. Hoewel Kirby het geld maar al te goed kon gebruiken, besloot hij het niet te houden. Hij ging terug naar de kringloopwinkel om via de winkeleigenaar de oorspronkelijke eigenaar te kunnen achterhalen.

Lees ook: waarom je gevonden geld beter op straat kunt laten liggen

Ontroerde familie

Winkeleigenaar Rick Merling wist gelukkig nog waar de bank vandaan kwam en gaf de oorspronkelijke eigenaar een belletje om te laten weten dat er iets in de bank was gevonden. De familie, die de bank uit het huis van hun overleden grootvader had gehaald, had geen idee dat er geld in verstopt zat. Dat iemand zó eerlijk was geweest om het geld terug te brengen, ontroerde hun dan ook heel erg. “Kirby is iemand die, ondanks wat hij heeft meegemaakt en ondanks wat hij zelf nodig heeft, toch het juiste doet”, aldus de winkeleigenaar.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | CNN, Twitter
Beeld |iStock

Ook interessant