Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hoogbejaarde man (94) in tranen om kussen met foto van overleden vrouw

kussen.jpg

Ken Benbow (94) verloor zijn vrouw Ada vorig jaar en sindsdien sliep hij elke nacht met een foto van zijn vrouw tegen zijn borst gedrukt. Eén van zijn verzorgers in zijn verzorgingshuis was bang dat hij zich uiteindelijk zou bezeren aan het scherpe fotolijstje en bedacht een plan.

Kia Mariah Tobin liet een kussen maken met daarop een foto van de vrouw van Ken en gaf deze cadeau aan hem. Zijn reactie is hartverwarmend…

Eerste ontmoeting

Ken deelde tegenover de site Insider zijn liefdesverhaal. Het blijkt dat hij, nadat hij in het leger had gediend, liever niet meer in het kleine dorpje waar hij vandaan kwam wilde wonen. Hij besloot daarom om bij zijn tante in Liverpool in te trekken en ontmoette Ada twee weken later op en feestje. De twee bleken samen een enorme liefde voor dansen te hebben.

“Ik had altijd bij haar moeten zijn”

“Ze was prachtig, zorgzaam en zo lief,” zo vertelt hij. “Ze was fantastisch.” Iets waar Ken veel spijt van heeft, is dat hij in het begin van hun huwelijk niet zoveel tijd met zijn vrouw heeft doorgebracht. “Ik was buschauffeur en ’s avonds ging ik vaak met mijn collega’s naar de pub voor een paar biertjes. Dan liet ik die schat thuis met onze twee kinderen,” vertelt hij. “Ik had altijd bij haar moeten zijn en daar heb ik spijt van.”

Dementie

Toch is Ken heel dankbaar voor alle jaren die hij met haar heeft mogen doorbrengen. Toen Ada dementie kreeg, huurde het stel een hulp in. Ken probeerde er in die tijd zoveel mogelijk voor haar te zijn en deed alles wat hij maar kon. “Alles behalve schoonmaken,” zo vertelt hij lachend. “Ik deed boodschappen, ik kookte, ik streek, maakte bedden op en verzorgde al de maaltijden. Ik hield ervan dit voor haar te doen en vond het ook mijn werk. Als de hulp kwam in de avond had ze vaak niets te doen, maar we lieten haar gewoon komen omdat we het gezellig vonden.”

Zacht kussen

Toen Benbow niet meer goed te been was, vroegen zijn kinderen of hij samen met Ada in een verzorgingshuis wilde trekken. Dit wilde het koppel in eerste instantie niet, maar uiteindelijk gingen ze akkoord met twee ‘proefweken’ in de Thistleton Lodge. Het bleek een schot in de roos te zijn en de twee leefden er met ontzettend veel plezier. Ada overleed uiteindelijk vorig jaar augustus op 93-jarige leeftijd. Ken kreeg na de begrafenis een ingelijste foto mee naar huis, die hij sindsdien elke avond mee naar bed nam. Maar door het cadeau van de verplegers kan hij het harde fotolijstje nu verruilen voor het zachte kussen. “Het is zo’n zacht kussen en zo’n grote foto van haar. Het is bijna zo groot als de ‘echte’ versie. Ik laat haar nooit meer los,” aldus Ken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Facebook, Insider
Beeld | iStock

Ook interessant