Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mamma Mia de musical: alsof je naar een heel vrolijk feestje gaat

mamma-mia-de-musical-stopt-koop-hier-kaartjes-met-korting.jpg

Toen mij gevraagd werd of ik namens de Margriet-redactie naar de musical Mamma Mia wilde, dacht ik letterlijk: mámma mía… Wat jullie moeten weten is dat ik totaal geen musical-fan ben. Daarentegen ben ik gek op theater. Het grote verschil tussen theater en musicals voor mij? Zodra het verhaal niet meer verteld wordt middels acteren maar via zang zit ik binnen 2 seconden met mijn ogen te rollen.

Mijn vriend daarentegen houdt wel van een goede musical op z’n tijd, dus die vergezelde mij maar wat graag.

Mamma Mia, here I go…

En zodoende zat ik gisteravond bij Mamma Mia de musical, waar ik wonder boven wonder niet één keer met mijn ogen heb gerold. Wat een verrassing, deze vrolijke musical met alle o zo bekende ABBA nummers die voorbij komen. Het voelt hierdoor meer als een theaterstuk dat versterkt wordt door concert-achtige elementen en dat blijkt dan weer precies in mijn straatje te passen.

Van klassiekers als Gimme, gimme, gimme tot – uiteraard – Mamma Mia: alle fijne ABBA tunes passeren de revue. Dit, samen met het luchtige verhaal en gezonde dosis humor, zorgt ervoor dat je aan het einde van de avond met een feestelijk gevoel de zaal verlaat.

Wie is de vader?

Het verhaal gaat over Sophie en haar moeder Donna, die op een klein Grieks eiland wonen. Donna runt hier een eigen taverne. Als Sophie op het punt staat om te gaan trouwen met haar jeugdliefde Sky, wil ze graag dat haar vader haar naar het altaar loopt. Klein probleempje: ze heeft geen idee wie haar vader is. Donna heeft Sophie namelijk alleen opgevoed en weigert over haar verleden te praten. Uiteindelijk weet Sophie via haar moeders dagboek uit te vogelen dat er drie mogelijke vaders zijn. Met een slimme list lokt ze het drietal naar het eiland om er voor eens en voor altijd achter te komen wie nu toch haar vader is…

Met die vraag begin je de avond, maar een verrassende plottwist zorgt ervoor dat je je hier aan het einde van de avond eigenlijk helemaal niet meer druk om maakt.

Mamma Mia, I would go again

Deze musical is een feestje, van begin tot eind. Zin om te dansen krijg je er zeker van! En ik, als niet-musical-lover, moet bekennen dat ik stiekem al zin heb in een volgende musical. Want voor deze topper van gisteravond geldt: Mamma mia, I would go again!

Zin in zo’n feestelijke avond?

Heb jij ook zin gekregen om naar Mamma Mia te gaan? Goed nieuws! Via onze shop koop je de kaarten nu met 10 euro voordeel per kaart. Shop ze hier!

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant