Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Maan krijgt kritiek op Sonneveld-cover in DWDD

maan.jpg

Zangeres Maan heeft met haar vertolking van Wim Sonnevelds nummer Het Dorp in De Wereld Draait Door gisteravond behoorlijk wat kritiek gekregen.

Maan mocht de tweede editie van de muziekrubriek Songs in the Key of Life in de talkshow verzorgen. DWDD behandelt in deze nieuwe rubriek de mooiste liedjes die bij de sleutelmomenten van het leven horen; van de geboorte tot de dood. Alain Clark trapte vorige week af met Stevie Wonders Isn’t She Lovely.

Maan mocht zingen over de kindertijd. Ze koos voor Het Dorp van Sonneveld, omdat de klassieker een van de favorieten van haar moeder is en hij haar herinnert aan haar eigen jeugd in het dorp Bergen, waar ze opgroeide.

‘Om zeep geholpen’

Op Twitter lieten kijkers weten dat Maan het nummer ‘om zeep hielp’ en dat ze te jong zou zijn om dergelijke teksten te kunnen zingen.

‘Kritiek onterecht’

Naast negatieve reacties oogstte Maan ook lof met haar cover. Zo vonden kijkers dat ze het nummer wel goed zong. Ook kon dj Ferry Maat, die furore maakte met het radioprogramma Soulshow, het waarderen dat een ‘jonge zangeres deze keuze maakt’. Velen vinden de kritieken niet terecht.

Kijk hier de uitzending terug. Het fragment is te zien vanaf minuut 37.50.

Bron | Twitter, DWDD, AD.nl
Foto | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant