Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Maak een mini-kerstboom van rozemarijntakjes

black-chalkboard-on-snow-with-caption-merry-christmas.jpg

De kerstvakantie is begonnen! Niets leukers dan nu lekker creatief bezig te zijn. Dit kleine kerstboompje is superleuk om zelf te maken. Het past overal in huis en is ook mooi om als pronkstuk op de kersttafel te zetten. Zo maak je dit leuke boompje.

Het kerstboompje, dat ook nog eens heel lekker ruikt, komt van het TV-programma BinnensteBuiten.  Zij roepen jou op om een foto van je eigengemaakte kerstcreatie te delen in de BinnensteBuiten Kerstchallenge. Je maakt dan kans op een exclusief kerstpakket!

Dit heb je nodig: 

  • (flinke) rozemarijnplant of struik (uit je tuin of uit de winkel)
  • een blok oasis (steekschuim, rechthoekig)
  • schoteltje
  • twee á drie takjes met rode bessen
  • schaar

Zo maak je het mini kerstboompje:
Zet het blok oasis rechtop op het schoteltje. Knip vervolgens wat takjes rozemarijn schuin af en steek het in de vorm van een conifeer in het blok. Begin bovenop: knip een takje rozemarijn af en steek dat rechtop (op de korte kant) in de oase. Knip daarna takjes in verschillende lengtes en gebruik zoveel rozemarijn als je nodig heb. Snijd de takjes rozemarijn goed schuin af, zodat het steken makkelijker gaat. Voor wat kleur is het leuk om er wat takjes met rode besjes in te steken. Ook deze knip je schuin af, want dan kunnen ze dieper in de oasis. Als je dit hebt gedaan, is het boompje af en kun je hem bijvoorbeeld in de keuken zetten.

 

Probeer het zelf en bekijk de video! Hier zie je precies hoe het werkt:

Doe mee en win: zet je eigen kerstcreatie online

Deze originele DIY komt van de BinnensteBuiten Kerstchallenge. BinnensteBuiten is op zoek naar dé ultieme kerstcreatieveling en roept jou op om je kerstcreatie (DIY) te delen op hun speciale Facebook-pagina. Zo maak je kans op prachtige prijzen! Misschien ben jij één van de drie winnaars?

Meedoen aan de Kerstchallenge kan tot en met 27 december tot twaalf uur ’s middags. Of bekijk de inzendingen, er staan hele leuke zelfmakers tussen!

Ook interessant