Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Maak kennis met de ‘frosecco’: hét drankje van deze zomer

frosecco.jpg

Wil je deze zomer een bijzondere cocktail serveren? Wij hebben een leuke tip: de frosecco belooft dé alcoholische hit van 2018 te worden.

In New York is deze ijskoude ‘frozen prosecco’ momenteel een megasucces. Het drankje werd gespot op het menu van het hippe 1 Hotel Brooklyn Bridge en vervolgens een hype op social media. Gelukkig hoef je niet helemaal naar New York af te reizen om het te kunnen proeven: zo’n frosecco maak je heel gemakkelijk zelf.

Dit heb je nodig

Bij de rooftopbar van 1 Hotel Brooklyn Bridge kun je een frosecco bestellen in de smaken fiore (met vlierbloesem, citroen en lavendel) en fruta (met blauwe bessen en perzik). Om het drankje zelf te maken heb je dan ook niet meer nodig dan een fles lekkere prosecco, blauwebessensap, vlierbloesemsap, citroensap, perziksap en lavendelkruiden.

Lees ook: perfect voor dit warme weer: duizend-en-een-nachtcocktail met hibiscusbloem

Zó maak je het

Schenk de prosecco in een ijsblokjesvorm en zet die in de vriezer totdat de drank is bevroren. Doe de blokjes vervolgens in de blender en voeg ongeveer 20 of 30 cl van elk sapje toe. Als je de frosecco fiore wilt maken heb je ook nog een theelepel lavendelkruiden nodig. Pureer alles samen en voilà: je hebt een heerlijke frosecco voor je gasten!

Bron | flair.be
Foto | iStock/Instagram

Ook interessant om te lezen

Ook interessant