Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bestaat jouw hamburger uit 100% rundvlees?

mac2.jpg

[customfield]meetpixel[/customfield]

mac2

Lezeres Anneke en dochter Jasmina mochten achter de schermen kijken bij McDonald’s. Ze bezochten de vleesfabriek in Duitsland en wilden weten: wat is er waar van de geruchten dat er veel bacteriën en restafval in de hamburgers van McDonald’s zitten?

Op naar Duitsland

Anneke en Jasmina: ‘Je hoort weleens van die horrorverhalen. Wij willen weten of daar iets van klopt.’ Voor het antwoord op hun vraag gingen de dames op bezoek bij OSI Food Solutions in Günzburg, waar de hamburgers worden geproduceerd.

Goed gecontroleerd

Het rundvlees komt uit Nederland, Duitsland, Italië en Oostenrijk. Door goed te coderen, weet McDonald’s precies van welke runderen, afkomstig van welke boer, de hamburgers in een  restaurant zijn gemaakt. Anneke en Jasmina volgen het productieproces van stap tot stap en zien zo dat er niets aan de burgers wordt toegevoegd. Ook leren ze dat vlees van nature bacteriën bevat, maar dat deze door de strikte hygiëneregels en door het vlees meteen in te vriezen, niet groeien. In het restaurant worden de hamburgers op 69ºC gegrild, waardoor de bacteriën die er nog op zitten verdwijnen. Bovendien worden ze eerst in een laboratorium getest op gewicht, vetgehalte, kleur en smaak. Toch is Jasmina nog niet helemaal overtuigd: ‘Ik heb een filmpje gezien waarbij een hamburger er na jaren nog hetzelfde uitzag. Hoe kan dat als je geen conserveringsmiddelen toevoegt?’ Feit is dat als je een hamburger op een droge plek bewaart, hij heel lang in tact kan blijven. Maar lekker smaken doet hij dan niet meer. Jasmina knikt instemmend. Anneke: ‘Fijn om met eigen ogen te zien dat er puur rundvlees wordt gebruikt. Eigenlijk zou iedereen hier eens een kijkje moeten nemen!’

Meer weten over de producten van McDonald’s? Ga naar www.mcdonalds.nl/meerweten

 

[poll id=”2″]

van aardappel tot Frans Frietje

Volgende week gaan Marije en Natasja op bezoek bij  McDonald’s. Lees hun verhaal over het aardappelproces van het land tot in het restaurant.

Ook interessant