Nieuws

Zo zorg je ervoor dat een loszittend mondkapje wél goed aansluit

zo-zorg-je-ervoor-dat-een-loszittend-mondkapje-wel-goed-aansluit.jpg

Om ervoor te zorgen dat je anderen in het openbaar vervoer niet besmet met het coronavirus, is het belangrijk dat je je mondkapje op de juiste manier draagt én dat deze goed aansluit. Maar wat als dit laatste nu niet het geval is en je een loszittend mondkapje hebt?

Op TikTok gaat nu een heel handige hack rond waarmee je er voor kunt zorgen dat een loszittend mondkapje alsnog goed aansluit.

Populaire hack

TikTok staat vooral bekend om de grappige dansvideo’s die er op staan, maar je kunt er ook ontzettend veel handige hacks vinden. Zo plaatste tandarts Olivia Cuid onlangs een filmpje waarin ze laat zien hoe je een loszittend mondkapje strakker om je gezicht krijgt. Dat veel mensen fan zijn van haar hack, blijkt wel uit het feit dat de video inmiddels al duizenden keren is gedeeld.

Lees ook: Maak je eigen wasbare mondkapje met dít handige patroon

Loszittend mondkapje weer strakker krijgen

In de video laat Olivia zien hoe je in minder dan een minuut ervoor zorgt dat een loszittend mondkapje goed aansluit op je gezicht. Het is de bedoeling dat je je mondkapje horizontaal dubbelvouwt, waarna je in beide elastiekjes een knoop maakt die zo dicht mogelijk bij het masker zit. Vervolgens vouw je ‘m weer open en duw je de kleine openingen bij de knoop naar binnen. Hartstikke makkelijk, toch?

@oliviacuidmd

Highly requested 60s version of my viral mask hack ##fyp ##doctorsoftiktok ##masktutorial ##covid19 ##viral ##maskhack ##learnontiktok

♬ original sound – oliviacuidmd

Wist je trouwens dat je de effectiviteit van je mondkapje kunt testen met een kaars? Hier lees je daar meer over.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!  

Bron | TikTok
Beeld | iStock

Ook interessant