Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zo zorg je ervoor dat een loszittend mondkapje wél goed aansluit

zo-zorg-je-ervoor-dat-een-loszittend-mondkapje-wel-goed-aansluit-margriet.jpg

Als je een mondkapje draagt (wat sinds deze week dringend geadviseerd wordt door het kabinet), is het belangrijk dat ‘ie goed aansluit. Zit jouw mondkapje te los? Met een simpel trucje maak je ‘m strakker.

Dankzij deze lifehack kun je ervoor zorgen dat een loszittend mondkapje alsnog goed aansluit op je gezicht. Net zoals het mondkapje van koningin Máxima perfect om haar gelaat zat.

Populaire hack

TikTok staat vooral bekend om de grappige dansvideo’s die erop staan, maar je kunt er ook ontzettend veel handige hacks vinden. Zo plaatste tandarts Olivia Cuid een filmpje waarin ze laat zien hoe je een loszittend mondkapje strakker om je gezicht krijgt. Dat veel mensen fan zijn van haar handige tip, blijkt wel uit het feit dat de video inmiddels al duizenden keren is gedeeld.

Lees ook
Maak je eigen wasbare mondkapje met dít handige patroon

Loszittend mondkapje strakker maken

In de video laat Olivia zien hoe je er in minder dan een minuut voor zorgt dat een loszittend mondkapje goed aansluit op je gezicht. Het is de bedoeling dat je je mondkapje horizontaal dubbelvouwt, waarna je in beide elastiekjes een knoop maakt die zo dicht mogelijk bij het masker zit. Vervolgens vouw je ‘m weer open en duw je de kleine openingen bij de knoop naar binnen. Hartstikke makkelijk, toch?

@oliviacuidmd

Highly requested 60s version of my viral mask hack ##fyp ##doctorsoftiktok ##masktutorial ##covid19 ##viral ##maskhack ##learnontiktok

♬ original sound – Dr. Olivia

Wist je trouwens dat je de effectiviteit van je mondkapje kunt testen met een kaars? Hier lees je daar meer over.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!  

Bron | TikTok
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant