Vrouw ontdekt longkanker na plaatsen foto op Facebook
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vrouw ontdekt longkanker na plaatsen foto op Facebook

Het zou je maar gebeuren: je plaatst een onschuldige foto op Facebook en vervolgens stromen de reacties binnen dat je maar beter zo snel mogelijk naar de dokter kunt gaan. Het overkwam de Britse Jean Taylor, die er dankzij haar Facebookvrienden achter kwam dat ze longkanker heeft.

Haar vrienden herkenden namelijk een bijzonder symptoom van de ziekte.

Vreemde nagels

Het was Jean opgevallen dat haar nagels in een vreemde bolling begonnen te groeien. Ze was benieuwd waar dit door kon komen en plaatste een bericht op haar Facebookpagina waarin ze haar vrienden om hulp vroeg. De reacties die ze hierop kreeg, had ze niet zien aankomen.

Symptoom van longkanker

Haar Facebookvrienden attendeerden haar er namelijk op dat bollende nagels vaak een symptoom van kanker zijn, en dat ze maar beter zo snel mogelijk een bezoekje aan het ziekenhuis kon brengen. Hoewel Jean dat een beetje extreem vond, besloot ze toch maar te gaan. Eenmaal in het ziekenhuis moest ze met spoed bloedtesten, röntgenfoto’s, CT-scans, PET-scans en MRI-scans ondergaan. Na twee weken kreeg ze de resultaten te horen: ze bleek kanker in beide longen te hebben.

Trommelstokvingers

Het blijkt dat bollende nagels vaak in relatie staan tot hart- en longziekten, net als afwijkingen aan de bloedvaten of lever. De officiële term hiervoor is ‘trommelstokvingers’. Ze ontstaan als een gevolg van zuurstofgebrek in de verste uiteinden van je lichaam, zoals dus je vingers.

Waarschuwing

Jean Taylor wil in een nieuw bericht, waarin ze haar verhaal deelt, haar Facebookvrienden waarschuwen voor dit onbekende symptoom. ‘Ik hoop dat deze post mensen kunnen helpen die in een beginnende fase van kanker zitten’, schrijft ze.

##awareness#2 weeks ago i posted this pic on my wall asking if anyone had seen nails like this. A few google post later…

Posted by JeanJeannie Williams Taylor on Tuesday, August 7, 2018

Bron | GoodtoKnow
Beeld | Getty Images

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant