Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Het logo van het Songfestival 2020 is onthuld en dít betekent het

het-logo-van-het-songfestival-2020-is-onthuld-en-dit-betekent-het.jpg

Langzaam maar zeker wordt er steeds meer bekend over de nieuwe editie van het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar in Rotterdam plaatsvindt. Eerder hoorden we al dat het thema ‘Open up’ gaat worden, en nu is ook het kleurrijke logo onthuld.

Er zit een mooie betekenis achter.

Logo Songfestival

Het logo bestaat uit een abstracte weergave van kleuren die symbool staan voor de vlaggen van de 41 deelnemende landen. De vlaggen zijn in kloksgewijze volgorde in een cirkel geplaatst. De plaatsing van iedere vlag in deze cirkel staat voor de eerste songfestivaldeelname van dat land. Zo willen de makers 65 jaar songfestival vieren op een eigentijdse manier.

Knipoog naar Nederland

De Nederlandse vlag is als eerste in de cirkel geplaatst. Ons land opende namelijk de allereerste editie van het Eurovisie Songfestival in 1956. Ook is het logo verwant aan dat van de vorige edities die Nederland mocht organiseren, in 1970, 1976 en 1980. Als laatste knipoog naar Nederland zijn het minimalisme en de kunststroming Dutch Design in het logo verwerkt, twee stromingen die in de Nederlandse kunstwereld belangrijk zijn.

‘Te gay’

De 41 landen die in het logo verwerkt zijn, zijn dus de landen die in 2020 zullen deelnemen. Eerder werd bekend dat Hongarije en Montenegro zich hebben teruggetrokken. Gisteren is bekend geworden dat de Hongaarse regering het Eurovisie Songfestival ‘te gay’ zou vinden, iets wat niet aansluit bij de opvattingen van de extreemrechtse regering van het land.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty Images

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant