Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Loempi-wat?! Vanaf volgende week bestel je een ‘loempidel’ in de snackbar

loempidel.jpg

Twijfel je bij elk snackbarbezoekje of je een frikandel zult nemen of toch liever een loempia wilt? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Vanaf volgende week kun je genieten van het beste van twee werelden, samengevoegd in één snack. Met verbazing en nieuwsgierigheid stellen we de loempidel aan je voor.

De loempi-wat? Snackbars in Nederland verkopen vanaf volgende week een zogeheten ‘loempidel’. Oftewel een kruising tussen een loempia en een frikandel. Onder het loempiavelletje zit naast de frikandel een zoet sausje.

Best Bite-frikandel

Het idee voor deze bijzondere snack ontstond een aantal jaar geleden. Een snackproducent bracht toen de Frikandel XXL op de markt, wat een enorm succes bleek te zijn. De Best Bite-frikandel is ook zo’n innovatie. “Deze frikandel rollen we in een filodeegjasje zoals je dat ook bij Vietnamese loempia’s ziet. Voordat de frikandel in het deegje wordt gerold, voorzien we de snack van een zoet sausje,’’ aldus marketingmanager Maurice de Kroon.

Merk vastgelegd

“Bij een test kreeg deze snack zo veel waardering dat wij zijn doorgegaan met ontwikkelen.’’ Het merk loempidel werd twee jaar geleden al gepatenteerd. Dat betekent dat andere snackfabrikanten deze naam niet mogen gebruiken.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe snack ligt straks tussen de kroketten en de kaassoufflés in de snackbar, niet in de supermarkt. Ondernemers kunnen de loempidel kopen bij de groothandel.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Foto | Twitter, iStock

Ook interessant