Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

LIVE BLOG: Alle ontwikkelingen rondom de ‘Gewoon stoer’ campagne

099.jpg

Margriet is 80 jaar! Dit vieren we groots met de campagne ‘Gewoon stoer’:een uitbundige hulde van Margriet aan álle vrouwen die kleine of grote dromen waarmaken. Vrouwen die gewoon stoer zijn.

Via deze liveblog ben jij als eerste op de hoogte!

Maandag 12 november

Heb jij ze ook al ergens gespot? Onze Gewoon stoer posters hangen inmiddels door verschillende steden in Nederland! Heb jij ook een leuke foto van de posters? Deel hem op sociale media met #gewoonstoer en wie weet zie je jouw foto straks ook terug op deze liveblog!

Dinsdag 6 november

We vinden het fantastisch om onze stoere vrouwen overal tegen te komen en zijn enorm trots op al het moois dat deze campagne teweeg brengt. De prachtige portretten gemaakt door Sacha de Boer worden volop gedeeld op social media met #gewoonstoer. Deel jij jouw foto ook met ons? En heb jij onze Gewoon Stoer expositie in het Amsterdam Museum al bezocht? Krijg korting op je kaarten!

View this post on Instagram

Uitzichtje hoor! #peperenzoutvaatje #gewoonstoer #margriet80jaar #snelnaardewinkel

A post shared by Annemarie@Margriet (@annemariemargriet) on

 

 

View this post on Instagram

 

Dat het leven vele bijzondere dingen in petto heeft, daar was ik al een tijdje achter. De laatste tijd ben ik me er bewust van dat alles samen lijkt te vallen. Ik hoef niet te knokken. Negativiteit en rondjes draaien in die ene vicieuze cirkel. Het is zó overbodig. ??‍♀️ . . Zoals ik 2 jaar geleden (letterlijk) het stuur in handen heb genomen, zo kan ik me niet meer voorstellen dat ik voor lange tijd het stuur niet in handen had! Ook al ben ik dit jaar niet gaan fietsen, de afgelopen tijd sta ik wel zelf aan het roer van mijn leven. Het symbolische stuur zit stevig in mijn handen. Mijn ziel is mijn werkgever geworden. Zij geeft de koers aan en weet heel goed hoe ik trouw mag zijn aan mezelf! . . En ineens hang ik daar zichtbaar te wezen, in het Amsterdams Museum! ??Aan de ene kant onwerkelijk, maar tegelijkertijd is het iets wat ik heel graag wil! Veel meer zichtbaar zijn. Niet alleen als de vrolijke en positieve Aleid. De foto die door Sacha de Boer gemaakt is, bevat een andere kant van mezelf. Dat wat ook zichtbaar wil zijn. Iets wat in mijn ogen heel naakt en kwetsbaar voelt en waar ik in het begin mijn ogen voor wilde sluiten. Kwetsbaar, kracht, zachtheid, innerlijk kind, verstilling, doortastend, rust en serieus. . . Het artikel dat ik n.a.v. de portretfoto ga schrijven, kriebelt inmiddels in mijn handen! Wordt deze week vervolgd. ? . . Liefs, Aleid

A post shared by Aleid – Lichtbegeleider (@schitterendleven) on

Vrijdag 2 november

Een aantal van de 80 vrouwen zou je ook weleens in je eigen stad tegen kunnen komen… Want naast de expositie in het Amsterdam Museum is er ook een reizende expositie: op de leukste pleinen en straten in Amsterdam, Groningen, Den Haag en Rotterdam vind je portretten van een aantal stoere vrouwen. Natuurlijk vinden we het super leuk als je onze expositie ergens spot en dit met ons deelt door een leuke foto of misschien een selfie te maken met #gewoonstoer

Een deel van onze 80 stoere vrouwen vertellen wat zij ‘Gewoon stoer’ vinden, wat stoer zijn voor hen betekent. 

 

Donderdagochtend 1 november

Vandaag was het eindelijk zover: Margriet werd 80 jaar! Dit werd groots gevierd in het Amsterdam Museum. Verschillende stoere vrouwen vertelden hun bijzondere levensverhaal. Levensverhalen die energie gaven, waar je tranen van in je ogen kreeg, maar bovenal verhalen die enorm inspireerden. Onze junior redactie onthulde cover van ons speciale, extra dikke jubileumnummer en Shary-An sloot af met een spetterend optreden, stilstaan was geen optie.

De portretten van de stoere vrouwen én hun verhalen kan je 2 november bewonderen in het Amsterdam Museum.

Drie van onze 80 stoere vrouwen deelden hun verhaal met ons: Aaltje van Zweden, Laurentien van Oranje, Shary-An Nivillac en Sunita Choet.

 

Onze junior redactie onthulde de cover van de Margriet jubileum editie

 

Vanaf vrijdag 2 november kun jij ook de expostie ‘Gewoon stoer’ bezoeken

Donderdagochtend 18 oktober

Heb jij jezelf deze vraag wel eens gesteld? 1 november meer…

 

Ook interessant