Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Coronavirus Nieuws

Op déze plek in Nederland loop je nu het meeste risico op corona

limburg-grootste-coronabrandhaard.jpg

De besmettingsaantallen lopen nog steeds flink op in Nederland, maar er is één provincie die er binnen heel West-Europa met kop en schouders bovenuit steekt. Limburg blijkt namelijk veruit de grootste coronabrandhaard te zijn van dit moment. 

Sinds het begin van de coronapandemie zijn er nog nooit in één provincie zoveel positieve test afgenomen.

Limburg is de grootste coronabrandhaard van West-Europa

Het is niet bepaald een record om trots op te zijn, maar Limburg is op dit moment de grootste coronabrandhaard van heel West-Europa. In de afgelopen twee weken zijn er maar liefst 22.482 inwoners positief op het coronavirus getest. Dat zijn 2.012 besmettingen per 100.000 inwoners. Omgerekend is dat iets meer dan 1 op de 50 Limburgers. En dat is meteen ook een record voor heel Nederland, want sinds de start van de pandemie zijn er nog nooit zoveel besmettingen gemeten binnen één provincie. 

Elke donderdag wordt de Europese coronakaart gemaakt door de Europese gezondheidsdienst ECDC. Net als alle andere provincies blijft Limburg daar net als vorige week nog donkerrood op. 

Lees ook: Wat is code zwart? Dít betekent deze crisisfase in ziekenhuizen

Vervroegde persconferentie met nieuwe maatregelen 

Niet alleen in Limburg, maar in heel Nederland gaat het ondanks de lockdown nog steeds niet de goede kant op met de besmettingscijfers. Daarom wordt de persconferentie die eerder op 3 december gepland stond vervroegd naar aanstaande vrijdag 26 november. Op die dag zal het demissionair kabinet besluiten of er nieuwe en/of strengere maatregelen bijkomen. Hoewel het nog niet bekend is om welke maatregelen het zou gaan, adviseren meerdere OMT-leden om met keiharde maatregelen te komen. Zo zouden de horeca en alle niet-essentiële sectoren mogelijk om 17:00 moeten sluiten. Dat zou dus onder andere gelden voor restaurants, cafés, bioscopen, theaters, kappers en doorstroomlocaties, zoals dierentuinen en musea. Het OMT adviseerde vandaag al om het onderwijs wel open te houden. 

Of het demissionair kabinet het advies van het OMT over zal nemen, dat moet blijken tijdens de persconferentie.

Bron | NU.nl, Metro
Beeld | Getty Images

M51 Cover HR JPG

Margriet 51 ligt in de winkels! De decembermaand nadert, en dus staat deze extra dikke editie volledig in het teken van feestelijkheid. Met daarin: een interview met Willeke van Ammelrooy, lichte feestrecepten, 25x decemberuitjes, een spannend winterverhaal, een breipatroon voor een feestjurk, een grote cadeaugids en véél meer. Haal ‘m snel in huis of bestel deze Margriet online zonder verzendkosten.

Ook interessant