Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Lieve oproep: Kim zoekt een vriendin voor haar vader via Facebook

oproep-vader.jpg

In de besloten Facebook-groep ‘Amsterdam Durft te Vragen’ zijn mensen meestal op zoek naar een loodgieter of een schoonmaker. Dat geldt niet voor Kim Ansink. De jonge vrouw zoekt een leuke partner voor haar vader Wim.

En haar lieve oproep is een groot succes! Haar vraag om hulp heeft in no time tientallen reacties opgeleverd.

‘Sportief en jeugdig’

“Lieve mede-Amsterdammers, Ik heb jullie hulp nodig. Heel lang dacht ik dacht hij het zelf kon, maar nee…,” begint Kim haar bericht. “Mijn vader is 73 jaar. Je zou het niet zeggen, hij is zo sportief en jeugdig,” gaat ze verder. “Hij houdt er vooral van om dingen samen te doen.”

Alleen is maar alleen

Volgens Kim is haar vader al heel lang op zoek naar een leuke vrouw. “Hij is alleen en best eenzaam,” vertelt Kim aan EditieNL. Vader Wim verhuisde een paar jaar geleden naar Purmerend voor de vriendin die hij toen had. “Die relatie ging vrij snel over en sindsdien kan hij moeilijk zijn draai vinden.”

Films & goede gesprekken

De vader van Kim is vooral op zoek naar iemand met wie hij leuke dingen kan doen. “Ik gun hem iemand die zijn leven leuker maakt. Hij houdt van films, goede gesprekken, een drankje op zijn tijd en uitwaaien op het strand. Hij loopt nu al zo lang alleen rond en daar is hij veel te leuk voor!”

Leuke reacties

Tot nu toe zijn er al veel reacties binnengekomen. “Er zijn mensen die nog wel een leuke moeder, buurvrouw of tante hebben. Anderen reageren voor zichzelf.” Wim wist helemaal niks van de oproep van zijn dochter, maar is er toch wel blij mee. “Hij was er behoorlijk door verrast, al vindt hij het ook heel lief. “Hij is gewoon echt klaar voor een nieuwe relatie,” aldus een blije Kim.

Weinig eisen

Het uiterlijk van de vrouw maakt volgens Kim niet zo veel uit. “Mijn vader is zelf ook een dagje ouder. Ze moet vooral een leuk innerlijk hebben en zin hebben in gezellige dingen.” Verre vakanties, daar loopt hij niet meer warm voor. En ook ‘hele artistieke types’ zijn niet zijn ding. “Verder is het al snel goed. Ik hoop dat er iemand tussen zit die blijft. Iemand met wie mijn vader nog veel mooie jaren kan hebben.”

oproep vader

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Facebook, RTL nieuws
Foto’s | Facebook, iStock

Ook interessant