Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Te lief: politieagent van korps Schiedam leest twee broertjes voor

politie-schiedam-voorlezen.jpg

Voorgelezen worden door een politieagent, het overkwam de broertjes Jaey (5) en Enzo (5) uit Schiedam. Het politiekorps van die plaats vroeg woensdag aan het begin van de avonddienst op Facebook waar zij die avond van dienst konden zijn. Tussen de meldingen over onder andere hangjongeren, afval en verkeersoverlast zat ook de reactie van een vader die vroeg of zijn kinderen konden worden voorgelezen voor het slapengaan. Dat verzoek werd ingewilligd.

‘We hebben alle meldingen zo veel mogelijk behandeld en teruggekoppeld,’ aldus het politiekorps van Schiedam. ‘De leukste reactie kwam van een vader die vroeg of wij zijn kids een verhaaltje konden voorlezen voordat ze gingen slapen. Geen probleem natuurlijk,’ laat het korps weten op hun Facebookpagina.

“We dachten: laten we gewoon vragen of ze een verhaaltje willen voorlezen”, vertelt moeder Roxane over hun verzoek aan tv-programma Hart van Nederland. “Niet geschoten is altijd mis.”

Een agent had laten weten langs te komen als hij tijd zou hebben. De ouders hadden hun zonen nog niets verteld, om een eventuele teleurstelling te voorkomen. “Ze zagen rond 19.00 uur dat er een politiewagen voor de deur stopte. De kinderen sprongen op en zwaaiden naar de agent. Toen ze merkten dat hij naar ons huis liep, waren ze helemaal verbaasd,” zegt moeder Roxane.

Superbraaf

De agent las de broertjes een verhaal voor over Huppel het konijn en de worteltoastjes. Het voorlezen viel in de smaak bij de jongens. “Ze waren superbraaf aan het luisteren en bleven netjes onder de dekens liggen,” laat moeder Roxane niet zonder trots weten. “Normaal gaan ze niet meteen slapen, maar dit keer wel.”

De beide broertjes willen nu later politieman worden. De agent ging na het voorlezen weer verder met zijn normale dienst.

Bronnen: Libelle en Hart van Nederland
Foto: Politie Schiedam

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant