Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Lief: paard Jenny (22) gaat elke dag zelf aan de wandel

paard.jpg

Paard Jenny is een echte beroemdheid in het Duitse Frankfurt. De 22-jarige schimmel maakt al 14 jaar lang dagelijks op eigen houtje een wandeling door de wijk Fechenheim. Dit tot groot plezier van de bewoners.

Jenny is een graag geziene gast in de wijk. Ze is niet schuchter, eenkennig of bang. De vriendelijke schimmel maakt makkelijk contact met mensen die ze onderweg tegenkomt, knabbelt wat aan struikjes en wordt graag geaaid.

Terug voor eten

Eigenaar Werner Weischedel (79) opent elke ochtend de staldeuren, waarna Jenny in haar eentje aan de wandel gaat. Zorgen maakt Werner zich niet, want zijn trouwe schimmel komt aan het eind van de middag altijd weer thuis om iets te eten.

Gebeten door hond

In de jaren dat paard Jenny door de buurt wandelt, is er volgens haar eigenaar nog nooit iets ernstigs gebeurd. Wel is ze een keer gebeten door een hond. Maar die heeft daar vooral zelf last van gehad. “De hond kreeg een trap en belandde vervolgens in een bramenstruik,” vertelt Weischedel aan de krant de Rheinische Post.

Bezorgde telefoontjes

Hoewel bijna iedereen in Fechenheim Jenny kent, krijgt de politie toch nog geregeld bezorgde telefoontjes: “Er loopt een wit paard zonder eigenaar op straat.” Aan het hoofdstel van de schimmel hangt daarom een kaartje met daarop de tekst: ‘Ik heet Jenny. Ik ben niet weggelopen, ik ben alleen maar aan de wandel!’

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bronnen | FNP, YouTube
Foto | iStock, Facebook

Ook interessant