Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Lief: man ziet oude vlam na 75 jaar terug

france-2-reunie.jpg

Een oude soldaat die zijn grootste liefde terugziet. Het klinkt als een formule voor een zoete Hollywoodfilm. Maar de Amerikaanse oorlogsveteraan K.T. Robbins overkwam het écht. De bejaarde man werd onlangs na 75 jaar herenigd met zijn Franse oude liefde Jeannine Gannaye, die hij tijdens de Tweede Wereldoorlog had leren kennen.

Robbins was tijdens de Tweede Wereldoorlog gestationeerd in het Noord-Franse Meurthe-et-Moselle. Tijdens zijn dienst werd hij op slag verliefd op de toen achttienjarige Jeannine. De twee beleefden een intense relatie, die abrupt eindigde toen Robbins twee maanden later werd overgeplaatst. Het gelukkige koppel werd daarbij gedwongen om afscheid van elkaar te nemen. “Toen hij in die vrachtwagen zat, heb ik erg veel gehuild”, vertelde Jeannine over dat moment. Robbins zei bij zijn afscheid dat hij zo snel mogelijk terug zou keren, maar kwam die belofte niet na. Aan het einde van de oorlog keerde hij terug naar Amerika, waar hij een nieuw leven opbouwde met een andere vrouw.

oude foto Robbins en Jeannine

Beeld| France2

Herdenking van D-Day

Toch bleef Robbins al die jaren aan zijn Franse Jeannine denken. Toen hij onlangs in Frankrijk was ter gelegenheid van de herdenking van D-Day, vertelde hij aan Franse journalisten dat hij hoopte haar ooit nog terug te zien. Hij vreesde echter dat Jeannine, die inmiddels 92 moest zijn, al was overleden. De Franse journalisten waren onder de indruk van het verhaal van Robbins en besloten de vrouw op te sporen. Tot ieders geluk bleek Jeannine nog steeds springlevend en ook zij bleek haar oude vlam niet te zijn vergeten.

‘Ik heb altijd van je gehouden’

Na ruim 75 jaar werden de twee voormalige geliefden weer met elkaar herenigd. Volgens een Franse nieuwszender hadden ze twee elkaar veel te vertellen en spraken ze alsof ze nooit van elkaar gescheiden waren geweest. Hun weerzien ging gepaard met lieve woordjes, knuffels en kussen. “Ik heb altijd van je gehouden”, zei Robbins. Jeannine was echter wel benieuwd waarom hij niet eerder naar haar had gezocht. Als je getrouwd bent, komt het er niet meer van”, was Robbins’ antwoord. Toen de twee uiteindelijk afscheid van elkaar namen, beloofden ze elkaar wel snel weer op te zullen zoeken.

Bekijk hier de bijzondere beelden van de reünie:

Lees ook
Hóe bijzonder: 82-jarige vrouw wordt na jarenlange zoektocht herenigd met 103-jarige moeder

Bron| RTL Nieuws, France2
Beeld| France2

Ook interessant