Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Lief: gewond straathondje kan geluk niet op na redding

hond.jpg

Het reddingsteam van ‘Stray Rescue’ is dagelijks op pad om dieren in nood te redden, maar voor ons springt één van hun laatste reddingsacties er toch wel uit. Op beelden is te zien hoe een straathondje hartverscheurende jankgeluiden maakt als hij eindelijk wordt gevonden.

Het beestje lag op het moment van zijn redding opgekruld in een bedje van sneeuw naast een elektriciteitspaal.

Hard gehuil

Een bezorgde buurtbewoonster tipte het reddingsteam. Toen een lid van het team de hond vond, filmde ze het moment met haar telefoon. Hoe dichter ze bij het beestje kwam, hoe harder hij begon te huilen.

Verwondingen en infecties

Na de redding kreeg het hondje de naam Weezer en werd hij direct naar het traumacentrum gebracht. Helaas bleek daar dat hij geen tag en geen microchip had. “Het leek erop dat de hond een harnas of een riem had gedragen dat te strak zat. Deze is later ingegroeid, wat voor verwondingen en infecties heeft gezorgd,” aldus reddingwerker Nathalie.

Goed nieuws

Nadat Weezer voldoende hersteld was, vonden ze gelukkig een fijn nieuw gezin voor hem. Volgens Nathalie heeft hij het hier prima naar zijn zin. “Hij houdt ervan zichzelf onder de dekens te verstoppen en te knuffelen.” In de laatste update van de organisatie is dan ook een gezonde én blije Weezer te zien:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Dailymail
Foto | Facebook, iStock

Ook interessant