Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hoe ziet het leven eruit na Heel Holland Bakt?

heelhollandbaktsarena.jpg

Guido, Francis of Annemarie – wie er ook wint in Heel Holland Bakt vanavond, het leven van de meesterbakker zal nooit meer hetzelfde zijn. De winnaars van de vorige seizoenen vertellen wat ze te wachten staat en wat ze nu doen.

Ken je hem nog? Rutger den Broek, de winnaar van het eerste seizoen HHB, vertelt in de krant AD dat hij erg verbaasd was dat iedereen hem opeens op straat en in de supermarkt herkende. Niemand kon tijdens de opnames immers vermoeden dat het bakprogramma zo’n enorme kijkcijferhit zou worden!

Boeken en workshops

En dat heeft Rutger geen windeieren gelegd. Inmiddels werkt hij aan zijn vierde boek en is zijn derde, ‘Bakbijbel’, toe aan de vijfde druk, meldt de krant. Hij wordt veel gevraagd voor evenementen en beurzen, geeft workshops en is druk met zijn blog Rutgerbakt.nl. Ook bakgoeroe Menno de Koning, de winnaar van 2015, is bezig aan zijn tweede boek en een graag geziene gast op allerlei events en workshops.

Sarena: gestopt als communicatiemedewerker

Sarena Solari had het na de finale van vorig jaar zelfs zo druk, dat ze is gestopt met haar baan als communicatiemedewerker en zich volledig op haar bakcarrière is gaan storten. Ze bakt in het tv-programma Tijd voor Max en begeleidt mensen op culinaire reizen door Italië, waar haar familie vandaan komt.

Tip voor de meesterbakker: ‘Neem een manager’

De oud-deelnemers hebben nog wel een goede tip voor de nieuwe meesterbakker. Na de finale kwam er zóveel op ze af, dat Menno vorig jaar zomer zelfs een paar maanden last heeft gehad van een burn-out. Door een manager in de arm te nemen, kreeg hij meer rust. Ook Rutger heeft de eerste twee jaar een manager gehad. Het heeft hem zelfs een piepklein rolletje in de film Sneeuwwitje opgeleverd.

Menno heeft vorig jaar een burn-out gehad

‘Niemand pusht je’

Maar als Francis, Annemarie of Guido er helemaal niet op zitten te wachten om bakminnend Nederland te entertainen, is dat ook niet erg. Want ‘niemand pusht je’, vertelt Sarena aan het AD. “Als je geen boek wilt uitbrengen en helemaal niets met de winst wilt doen, dan hoeft dat echt niet.”

Ook interessant