Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Leuke dingen doen voor weinig geld

In de zomervakantie wel leuke dingen doen, maar geen geld verspillen? Met de tips uit dit artikel gaat het helemaal lukken.

Huizenruil
Waar in een vakantieperiode veel op bespaard kan worden, zijn de verblijfskosten. Geen zin in al die kosten voor hotels, pensions of campingplaatsen? Schrijf u dan in bij een site voor huizenruil. Op vakantiewoningruil.nl bijvoorbeeld, op die manier heeft u meteen een oppas voor als de huisdieren niet meegaan op vakantie!

De goedkoopste filmervaring
Een filmpje pakken? Als het niet per se de nieuwste kaskraker hoeft te zijn kunt u ook heel goed terecht bij een filmhuis, waar de entree meestal veel goedkoper is dan bij de grote bioscopen. Wilt u dan toch die grote nieuwe bioscoopfilm zien, let dan goed op de timing, veel bioscopen hebben op maandag, dinsdag en/of ’s ochtends flink gereduceerde tarieven. En als u dan echt op de centen wilt letten, neem dan uw eigen eten en drinken mee. Officieel mag het bij veel bioscopen niet, maar het scheelt een flinke duit als u uw versnaperingen niet in de bioscoop zelf hoeft aan te schaffen.

Wilt u liever lekker op de bank genieten van een film? Dan kunt u natuurlijk via internet een film downloaden, maar een legaal alternatief, dat in veel gevallen goedkoper is dan de videotheek, is om films te lenen bij de bibliotheek. Het aanbod zal niet bij iedere bibliotheek even groot zijn, maar de collectie van de openbare bibliotheek zou voor ieder wat wils moeten hebben.

Gratis cursussen
Altijd al gitaar willen leren spelen maar is het er nooit echt van gekomen? Op internet worden veel verschillende gratis cursussen aangeboden. Doormiddel van op video vastgelegde lessen heeft u toch nog het idee dat de oefeningen worden voorgedaan door een docent. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze (Engelstalige) gitaarlessen! Wilt u geen gitaar leren spelen maar misschien wel handiger worden met digitale fotobewerking of het tekenen van mandala’s? Neem dan eens een kijkje op dit overzicht van gratis cursussen.

Lekker naar buiten
Natuurlijk is de zomer het seizoen bij uitstek om eropuit te trekken. Dus afhankelijk van uw woonomgeving kunt u nu heerlijk gaan wandelen, hardlopen, fietsen of zwemmen in de buitenlucht.

Ook is het heerlijk om onder het genot van een hapje en een drankje in het zonnetje mensen te bekijken. Als u dit echter niet op een terrasje maar in een even sfeervol park doet, bespaart al snel een smak geld. Maar u kunt het natuurlijk zo duur maken als u zelf wilt. En wilt u wel gezellig tafelen met vrienden, maar geen torenhoge bedragen afrekenen bij een restaurant? Spreek dan met vrienden af om voor elkaar te koken, op die manier leert u elkaar op een nieuwe manier kennen, de gezelligheid is als vanouds maar de kostenpost een stuk lager.

Stichting Leergeld
Als u niet zozeer geld wilt besparen om het besparen maar juist uit bittere noodzaak en u uw kinderen toch al het plezier van de wereld gunt, kunt u misschien eens aankloppen bij de Stichting Leergeld. Leergeld wil kinderen helpen mee te kunnen doen aan het verenigingsleven, muziekles of vakantieweek. In sommige gevallen kan Leergeld daarbij zorgen voor financiële ondersteuning. Ga voor meer informatie naar de site van de Stichting Leergeld >>

Er zijn in Nederland best veel gratis dingen te doen, in dit artikel 10 tips voor dagjes uit die niets hoeven te kosten! >>

Ook interessant