Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Ook belangrijk bij het kopen van ondergoed

female-panties.jpg

Als je lingerie koopt, let je er waarschijnlijk op dat een setje lekker zit of dat je het mooi vindt. Soms vind je iets wat aan beide voorwaarden voldoet, dat is helemaal fijn. Vergeet alleen niet om ondergoed uit te zoeken dat ook lief is voor je vagina.

Sommige stoffen kunnen zorgen voor irritaties in je schaamstreek. De ene stof houdt bijvoorbeeld meer warmte en vocht vast dan de andere. Dit kan minder comfortabel aanvoelen en de balans van bacteriën op die toch al intieme plek verstoren. Zo’n verstoring brengt, als je pech hebt, vervelende klachten met zich mee. Alexander Chiang en Jennifer Gunter, allebei specialist op het gebied van obstetrie en gynaecologie, hebben daarom de volgende tips voor je.

Allemansvriend katoen
De klassieke tip: een katoenen slip is bijna altijd goed. Katoen ademt en ventileert. Dit zorgt ervoor dat de zuurgraad van je vagina minder snel verstoord raakt dan bij het dragen van de meeste andere stoffen. Bovendien is katoen goedkoop, je bent dus geen fortuin kwijt als je een hele rits nieuw ondergoed aanschaft.

Ook niet verkeerd: synthetisch
Vaak wordt gedacht dat synthetisch ondergoed geen goede keuze is. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat deze stoffen minder goed zijn voor je vagina. Sterker nog: als je denkt veel te gaan zweten, is synthetisch ondergoed eigenlijk beter. Zo zal ondergoed van katoen natter voelen na een bezoek aan de sportschool. Neem voor de zekerheid een extra slipje mee. Dit is vooral belangrijk als je gevoelig bent voor schimmelinfecties, want een vochtige omgeving is de ideale omgeving voor bacteriën. We hoeven het waarschijnlijk niet te zeggen, maar vermijd ondergoed van materialen als rubber en plastic liever helemaal. Zulk ondergoed is echt een broeinest voor bacteriën, omdat die materialen zo veel vocht vasthouden. Nooit doen!

Voor mensen met een erg gevoelige huid kan synthetisch ondergoed minder geschikt zijn. Dit kan leiden tot dermatitis, of ontsteking van de huid. Heb je vaak last van gevoelige plekjes? Dan kun je het dragen van synthetisch ondergoed beter vermijden. Maar voor de rest van ons is er eigenlijk geen reden om synthetische lingerie uit de weg te gaan.

Strings vermijden?
Een strakke string kan voor irritatie zorgen, aan zowel de voor- als de achterkant. Maar dat geldt eigenlijk voor alle soorten slips die te strak zitten. Volgens Jennifer Gunter vergroot het dragen van een string op zichzelf niet de kans op een infectie. Zo’n string zorgt immers niet voor een andere pH-waarde van je vagina en verstoort het microklimaat van je huid niet. Het is niet het model, maar het gebruikte materiaal dat tot dergelijke klachten kan leiden. Als een string ruim genoeg zit en gemaakt is van  stof  die ademt, is er volgens haar geen enkele reden tot zorg.

De echte don’ts
Wat voor ondergoed je wilt dragen, ligt echt aan je persoonlijke voorkeur. Maar welk model je ook kiest, het is belangrijk om te kiezen voor ademend materiaal en voor ondergoed in de juiste maat . Dit voorkomt irritaties op de huid, vooral als je ondergoed draagt met bijvoorbeeld stukjes kant, die kunnen schuren. Probeer verder niet rond te lopen in nat of vochtig ondergoed. Neem voor de zekerheid een extra slipje mee als je van plan bent je in te spannen, bijvoorbeeld naar de sportschool. Dit is vooral belangrijk als je een gevoelige huid hebt. Tot slot: slaap in lekker luchtig ondergoed zodat alles goed kan ademen en trek elke dag een schone onderbroek aan!

Bron: self.com

Zie ook:

 

Dit wil je misschien ook lezen

Feiten en fabels over je vagina

Maak jij een van deze ondergoed-foutjes?

Waarom je nooit in je ondergoed moet gaan slapen

Ook interessant