Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Van -3 naar 17 graden in een week: er is lenteweer op komst dit weekend

van-3-naar-17-graden-er-is-lenteweer-op-komst-dit-weekend.jpg

Afgelopen weekend stonden we nog met de schaatsen op het ijs, maar volgende week zaterdag en zondag zullen er waarschijnlijk heel anders uit gaan zien. Het wordt namelijk tijd om de zomerjas uit de kast te pakken: echt lenteweer lijkt er namelijk dit weekend al aan te komen!

Van thermolegging naar rokjesdag in een week: een vreemde gewaarwording.

Zeventien graden

“De lente komt eraan”, zegt Martijn Dorrestein van Buienradar tegen RTL Nieuws. Als je nu naar buiten kijkt zul je misschien nog niet zeggen dat het dit weekend heerlijk zacht lenteweer zal worden. Zaterdag wordt het naar verwachting ongeveer 15 graden, maar zondag wordt duidelijk de mooiste dag van de week. Volgens Dorrestein kan het dan zo’n 17 graden worden in het zuiden en ongeveer 15 graden in het midden van het land. Het noorden zal het dit weekend moeten doen met iets minder warm lenteweer: daar wordt het zo’n 10 tot 13 graden.

Lees ook:
Wat is het effect van winterweer op het coronavirus?

Lenteweer dit weekend

Een flinke verandering vergeleken met de temperaturen van de afgelopen week, die bijna niet boven het vriespunt uitkwamen. Helaas voor de winterliefhebbers lijkt het er dus op dat de slee en schaatsen de kast weer in zullen moeten. Want niet alleen de temperatuur stijgt flink, maar ook het zonnetje laat zich zien dit weekend. “De winter is voorbij. Het wordt lente”, zegt Dorrestein.

Wisselvallig

Maar, tot we het lenteweer van dit weekend mogen verwelkomen, zullen we deze week nog wel wat regen zien. Vandaag begonnen we de dag met ijzel en ook de rest van de week zal het wisselvallig blijven. IJskoud wordt het volgens Dorrestein in ieder geval niet meer; de vorst is zélfs ’s nachts al voorbij. “Morgen gaan we al naar de dubbele cijfers. Komende nacht wordt het 2 tot 5 graden.” Op natuurijs staan zit er voorlopig dus even niet meer in.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld |Getty Images

M08 Cover HR JPG

Margriet 08 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: liefde vinden tijdens lockdown, een interview met Lilianne Ploumen,  dossier schaamte, 15x lekker weg voor 2 en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant