Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Eindelijk lente: dít ‘mag’ je allemaal nog buiten doen ten tijde van het coronavirus

lente-buiten.jpg

Het is eindelijk lente, en ook het weer stelt dit weekend niet teleur. De zon schijnt volop én de rest van de week, zo luidt de voorspelling. Maar ondanks dat het weekend is en je met dit lenteweer het liefst naar buiten zou willen, moet je hier door het coronavirus toch even twee keer over nadenken. 

Hoe kun je dit weekend dan toch van het lenteweer genieten, zonder de regels van het RIVM aan je laars te lappen? 

Naar buiten in tijden van corona

Goed nieuws, want volgens Weeronline maakt het voor een boost van je mentale gezondheid niet uit of je de zonnestralen nou buiten of binnen achter glas voelt. Wanneer je in quarantaine zit, kun je dus binnen de voordelen van het lenteweer ervaren. Maar we kunnen ook goed begrijpen dat je na al dat thuiswerken er ook even uit wilt. En ondanks dat je misschien een balkon of tuin hebt, kunnen we ons voorstellen dat je toch liever echt het huis even wilt verlaten. En anders dan in bijvoorbeeld België waar je op dit moment absoluut niet zomaar de straat op mag, hebben wij in Nederland die vrijheid (op eigen risico) nog wel. Maar is dit in verband met het coronavirus verstandig? Het RIVM legt aan NU.nl uit wat wijsheid is. 

You better walk alone 

Grote kans dat je het weekend vaak volplant met afspraken met vrienden. Je raadt het vast al, maar het RIVM adviseert om hier voorzichtig mee te zijn. Je kunt dit soort afspraken beter uitstellen tot er meer duidelijk is over de situatie rondom het coronavirus. Dat je dit weekend geen feestje gaat vieren dat snappen we, maar ook afspreken met één of twee vrienden is volgens het RIVM niet verstandig. Er wordt opgeroepen om de strikte maatregelen in ieder geval tot 6 april zo streng mogelijk na te leven. Volgens hem is er altijd wel iemand bij die zegt gezond te zijn, terwijl hij eigenlijk het virus al bij zich draagt

Lees ook: Waarom de lente ons misschien kan gaan beschermen tegen het coronavirus

Uitwaaien op het strand of de tuin in

Maar wat mag je dan met dit lekkere weer nog wél buiten doen? Volgens het Centrum Infectieziektebestrijding, mag je best nog een wandeling door het bos maken, kun je best nog een rondje fietsen of uitwaaien op het strand. Maar doe dit het liefst wel in je eentje of bijvoorbeeld met je partner, om de kans op de verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Nu kan het door de lentezon dit weekend op plekken als het bos of strand wat drukker zijn, dus probeer ten alle tijden anderhalve meter afstand van anderen te houden. Vind je het toch te riskant? Dan kun je dit weekend ook alvast lekker in je eigen tuin aan de slag.

Heb jij de Margriet Tuinieren of een van onze andere specials al?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NU.nl, Linda
Beeld | iStock

Ook interessant