Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Genieten geblazen: lente laat zich deze week zien met temperaturen tot 19 graden

genieten-geblazen-lente-laat-zich-deze-week-zien-met-temperaturen-tot-19-graden.jpg

Temidden van alle corona-maatregelen is er deze week gelukkig ook nog een lichtpuntje te melden: het lijkt lente te worden met aangename temperaturen. Woensdag kan het in het zuidoosten zelfs 18 of 19 graden worden.

Helaas is het lenteachtige weer wel van korte duur: aan het einde van de week draait de wind naar het noordoosten en komt er vrij koude lucht ons land binnen.

Lenteachtige periode begint dinsdag

Tot die tijd is het echter genieten geblazen. Morgen begint de lenteachtige periode en schijnt de zon volop, vooral in het zuiden, met af en toe stapelwolken of wat sluierbewolking. Het blijkt gelukkig droog en bij een matige zuidwestenwind wordt het 10 tot 15 graden, zo voorspelt Weerplaza.

Lees ook: jarig in maart? Dan ben je in het bezit van deze geweldig eigenschappen

Woensdag nog zachter

Woensdag wordt het op veel plaatsen nog zachter, met maxima tussen 12 en 17 graden. Mensen die in het zuidoosten wonen hebben helemaal geluk, want daar zijn zelfs nog hogere temperaturen mogelijk.

Vandaag wisselvallig

Vandaag is het nog een beetje wisselvallig, met de nodige wolkenvelden. Gelukkig laat de zon zich van tijd tot tijd ook zien. Tot vanavond blijft het overal droog en de temperatuur loopt op naar 12 tot 15 graden: op de Wadden is het nog wat kouder. Vanavond kan in het zuidoosten een beetje regen vallen, vannacht is het weer vrijwel overal droog.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant