Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Geniet maar van het lekkere weer, want na volgende week is het voorbij

geniet-maar-van-het-lekkere-weer-want-na-volgende-week-is-het-voorbij.jpg

Het is waarschijnlijk niet het nieuws dat je op deze maandag wilde horen, maar helaas: na dit weekend gaan de temperaturen flink dalen. Dat betekent dat we voorlopig alleen nog deze week kunnen genieten van de zon en het lekkere weer.

“Het wordt vanaf volgende week gemiddeld een graad of 10,” zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.

Temperatuur halveert

Deze week kunnen we nog volop van de zon genieten, maar volgende week is het uit met de pret. Eind deze week kunnen we nog temperaturen tot wel 25 graden verwachten, maar zondag halveert de temperatuur al. En die koude dagen zullen daarna aanhouden: de gehele week zal de temperatuur rond de 10 graden liggen.

Tot zondag warm

Dat het deze week nog zo warm is, heeft alles te maken met het hogedrukgebied boven de Noordzee. Deze brengt een warme en droge lucht met zich mee, legt Dorrestein uit. Vrijdag wordt de warmste dag: de temperaturen lopen op tot 23 graden en in het zuiden zelfs tot 25 graden. We krijgen dus nog volop de kans om een gezonde dosis vitamine D op te doen.

Koude lucht van zee

En die hebben we nodig, want hoe lang de koude periode hierna gaat duren, is nog niet te zeggen. “De lucht komt dan over zee en niet over land. De zeewatertemperatuur is nog vrij laag, dus die lucht is een stuk kouder,” aldus Dorrestein. Laten we hopen dat die periode van korte duur is, en dat we snel weer in onze tuin kunnen genieten van het lekkere lenteweer.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bladcadeau

Wil je je moeder verrassen met een leuk cadeau voor Moederdag? Ga dan voor een Bladcadeau! Hier doe je haar weken- of zelfs maandenlang plezier mee en je hebt keuze uit ruim honderd tijdschriften. Extra fijn: t/m 10 mei bestel je een Bladcadeau met 15% korting én wordt het gratis bezorgd vanaf € 15,00. Kijk snel op bladcadeau.nl.

Ook interessant