Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Met deze tips geniet je aankomend weekend optimaal van het nazomerweer

optimaal-genieten-nazomer-weekend.jpg

Na de afgelopen druilerige dagen had niemand het meer verwacht, maar we krijgen toch echt fijn nazomerweer dit weekend. Met temperaturen tot wel 22 graden!

We kunnen ons gaan opmaken voor aangename temperaturen, zon en vooral droog weer. Zonde om binnen te zitten, dus! Nog geen plannen? Margriet tipt hoe en waar je optimaal van het weer kunt genieten.

 1. Op naar Noordwijk
  Languit op het strand liggen in badkleding is misschien te veel van het goede, maar voor een wandeling langs de zee is het weer perfect. Waai lekker uit en geniet erna van een kop kruidenthee bij Noordwijk Buiten. Bij de kwekerij annex theedrinkerij kun je meteen wat planten scoren voor thuis. Aankomend weekend geen tijd? Noordwijk Buiten is nog open tot 1 november.
 2. Zondag, marktdag
  Zondag belooft het 20 graden te worden. Heerlijk weer om naar buiten te gaan en te blijven. Wil je de volle terrassen en de stad mijden, ga dan eens naar de Pure Markt in het Amsterdamse Bos. Een keer wat anders.
 3. Bootje varen en genieten van jazzmuziek
  Onder het genot van een glaasje Herfstbok van Brouwerij ’t IJ, hapjes en live jazzy klanken varen over het Amsterdamse IJ en Markermeer? Zondag 15 oktober vindt Herfst Jazz op ’t IJ plaats. Prijzen van € 17,50.
 4. In alle rust in eigen tuin
  Je bent vast niet de enige die het terras op wil met dit weer… Geen zin in die drukte? Zoek dan de zon op in eigen tuin, maak ‘m klaar voor de winter en hang wat leuke winterharde planten aan de muur of schutting, kortom ga verticaal tuinieren!
 5. Chocoladefestival!
  Chocoliefhebbers, opgelet! Zaterdag 14 oktober vindt voor de tiende keer het Chocoladefestival plaats in vestingstadje Hattem. Proeven, beleven en volop genieten voor jong en oud. Heerlijk!
 6. Herfstwandeling
  De bladeren beginnen langzaamaan te verkleuren én te vallen: dat levert de mooiste landschappen op. Geen beter moment dan dit weekend voor een fijne herfstwandeling. Neem bijvoorbeeld de Duindoornroute bij Egmond. Verwacht robuuste eikenbossen, open duinen en Schotse Hooglanders.
 7. Picknicken
  Als je geen tuin hebt, de terrassen vol zitten of de kosten wilt drukken (een terrasje pakken kan aardig in de papieren lopen) kun je denken aan een minstens zo leuk alternatief: picknicken! Voor een gezellige picknick heb je niet veel nodig en je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Neem lekkere hapjes mee én een thermoskan thee voor het geval het buiten toch iets kouder aanvoelt dan gedacht…

Nog meer uitjes dit seizoen? Bekijk onze Herfst-dagjes-uit-gids voor de leukste tips!

Bron | Buienradar
Beeld | iStock

Lees ook

Bekijk ook

Meer artikelen van Margriet lezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief 

Ook interessant