Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Last van je keel? Vergeet die vieze hoestdrank en neem een stuk chocolade!

chocolade-hoestsiroop.jpg

Kost het je ook altijd zo’n moeite om die mierzoete hoestsiroop naar binnen te werken? Dan is er goed nieuws voor je! Onderzoekers hebben ontdekt dat chocolade beter werkt tegen hoesten dan hoestsiroop.

En dat is natuurlijk wel héél erg goed nieuws!

‘Bewijs staat als een huis’

Professor Alyn Morice, hoofd cardiovasculaire en respiratoire studies aan de universiteit van Hull, deed onderzoek naar de medische gezondheidseffecten van chocolade: “Ik weet dat het ongeloofwaardig klinkt, maar als onafhankelijk clinicus die al jaren onderzoek doet naar het mechanisme van hoesten, kan ik garanderen dat het bewijs staat als een huis,” vertelt hij aan Daily Mail.

Grootschalig onderzoek

Uit het grootste onderzoek ooit in Europa op het gebied van hoestremedie, blijkt dat nieuwe medicijnen met cacao beter werken dan een standaard hoestdrank. Patiënten die de op chocolade gebaseerde medicijnen kregen, zagen al binnen twee dagen vooruitgang.

Stroperig laagje

Volgens professor Morice heeft dit te maken met de structuur van chocolade. De lekkernij is plakkeriger en stroperiger dan standaard hoestdranken, waardoor het een soort laagje vormt dat de zenuwuiteinden in je keel beschermt. Op die manier word je minder ‘getriggerd’ om te gaan hoesten.

Beter dan chocolademelk

“Ik geloof dat de eigenschappen van cacao werken als rem op de zenuwen zelf,” aldus Morice. Om die reden zou cacao ook beter werken dan honing. “Kauwen op een stukje chocola zou beter zijn dan het drinken van een kop warme chocolademelk, maar een medicijn met cacao is pas écht effectief in combinatie met andere medicinale ingrediënten,” zegt Morice.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Dailymail
Foto | iStock

Ook interessant