Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Last van de grauwe schildwants? Dan moet je dít vooral niet doen!

last-van-de-grauwe-schildwants-dan-moet-je-dit-vooral-niet-doen.png

Wij hadden nog nooit van het diertje gehoord, maar de grauwe schildwants is momenteel bezig aan een flinke opmars in Nederland. Hoewel het diertje slechts anderhalve centimeter groot is, kan hij voor aardig wat overlast zorgen. Je bent hem dan ook liever kwijt dan rijk.

Maar wat nu als je hem nu toch in je huis tegenkomt? Dan is er volgens entomoloog Berend Aukema vooral één ding dat je echt niet moet doen: namelijk hem doodmaken.

Vieze geur

Zodra je het diertje doodmaakt, komt er volgens Aukema een geur vrij die allesbehalve fris is. Je kunt de schildwants dan ook beter buiten zetten, hoewel dit ook niet veel nut heeft. De dieren zitten in deze tijd van het jaar het liefst binnen en hebben aan een opening van anderhalve centimeter al genoeg om zich naar binnen te wurmen.

Bijzonder uiterlijk

Waar je het diertje aan kunt herkennen? Zijn geur én opmerkelijke uiterlijk. “De schildwants is mooi gemarmerd van kleur. Hij is grijzig en aan de zijkant zwartwit geblokt. Ze hebben een steeksnuit, maar de wants steekt niet en valt over het algemeen ook geen mensen aan. Je kunt er ook niet ziek van worden,” aldus Aukema.

Gespot

Hoewel het beestje dus weinig kwaad doet, kan hij wel heel vervelend zijn. Ook deze Twitteraars hebben de schildwants inmiddels al ontdekt.

De beste artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Lindanieuws
Foto | iStock

Ook interessant