Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Ben jij een last minute overstapper? Je bent zeker niet de enige

ben-jij-een-last-minute-overstapper-je-bent-zeker-niet-de-enige.jpg

Langzaam gaan we weer richting 2022. Maar nu het nieuwe jaar dichterbij komt, is het ook tijd om na te denken over een nieuwe zorgverzekering. Want overstappen kan uiterlijk tot 1 januari van het volgende jaar. Ben jij ook iemand die tot het laatste moment wacht om dit soort dingen te regelen? Je bent zeker niet de enige. Veel mensen willen in de laatste weken van het jaar namelijk nog last minute overstappen.

Uit onderzoek van vergelijkingssite Independer blijkt: veertig procent van de vrouwen van 55 jaar of ouder switcht pas in de laatste weken van het jaar van zorgverzekering. Kijk hier hoeveel jouw zorgverzekering duurder is geworden.

Nederlanders zijn echte uitstellers

Dingen tot het laatste moment uitstellen is trouwens niet alleen iets voor vrouwen vanaf 55 jaar. De rest van de Nederlanders kan er ook wat van. Van alle verzekerden sloot maar liefst de helft pas in de laatste week van 2020 een nieuwe zorgverzekering af. Zestien procent stapte pas op oudejaarsavond over naar een andere zorgverzekering.

Zekerheid geeft een rustig gevoel 

Het is verstandig om te bepalen wat jij belangrijk vindt en daar een passende zorgverzekering bij te vinden. Wat je zoekt in een zorgverzekering ligt namelijk aan je persoonlijke wensen. Wil je bijvoorbeeld een lage premie, alles online geregeld, contact met een expert of een aanvullende verzekering? Independer vroeg aan vrouwen van 55+ wat hun wensen zijn. Daar kwam uit dat deze groep kiest voor zekerheid als het om hun gezondheid gaat. Gemiddeld gaan ze minder vaak voor een verhoogd eigen risico dan andere vrouwen en ze nemen vaker een aanvullende verzekering dan de gemiddelde Nederlander.

Lees ook:
Met déze 5 slimme tips kun je besparen op je zorgverzekering voor 2022

Online je zorgverzekering afsluiten

Het valt op dat vrouwen van 55 jaar en ouder minder vaak hun zorgverzekering online afsluiten. Ze denken dat het ingewikkeld is en zijn bang om fouten maken. “Dat is niet nodig”, verzekert zorgexpert van Independer Bas Knopperts ons. Hij ziet dat mensen vaak zelfs verbaasd zijn hoe makkelijk afsluiten is, als ze het eenmaal een keer gedaan hebben. Probeer het gewoon eens. En kom je er niet uit? Dan kun je altijd hulp vragen. 

Tips om te besparen

Als je een nieuwe zorgverzekering afsluit zoek je naar een balans tussen een verzekering die aansluit bij jouw wensen, én een lage premie. Daarbij kun je op een paar dingen letten. Maak bijvoorbeeld eerst een keuze tussen de restitutiepolis, naturapolis, combinatiepolis en budgetpolis: welke past het beste bij je situatie? Daarnaast kun je kijken naar de minder bekende merken, die vaak dezelfde zorg dekken voor een lagere prijs. Meer tips om te besparen op je zorgverzekering vind je hier.

Bron | Independer
Beeld | Getty Images

cover winterboek

Zin om lekker te lezen tijdens de feestdagen? Het Margriet Winterboek ligt nu in de winkel! In deze Margriet Extra lees je onder andere over de leukste wintertradities en 18x de mooiste, magische lichtroutes. Ook vind je in het Winterboek warme recepten voor op de koude winterdagen en natuurlijk pagina’s vol winterplezier. Haal ‘m snel in de winkel of bestel online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant